Muziek

Anouk. Ziggo Dome 31 mei 2017

Nog steeds is het een genot om haar live te zien. De power en gecontroleerde rauwheid van haar stem is nog steeds ongeëvenaard.
Het gemak waarmee ze lijkt te zingen is jaloersmakend. De jaren en het leven hebben haar stem alleen maar boeiender gemaakt.

Anouk tickets

In het najaar van 1997 zat ik op een vrijdagmiddag nog bij 3FM op kantoor wat laatste zaken voor het weekend weg te werken. De promoter van Dino, een platenmaatschappij die toen o.a. René Froger, Linda Roos & Jessica en Ruth Jacott onder contract had, stapte mijn kantoor binnen. Bij zich had hij een cassettebandje met 6 nummers van het album van een nieuwe Nederlandse zangeres. Een jaar geleden had Anouk Mood Indigo uitgebracht dat een klein radio hitje werd, maar nu kwam er een heel album aan.

Bij Dino hadden ze eerlijk gezegd geen idee wat de volgende single zou moeten worden. Of ik eens naar deze tracks zou willen luisteren.
Bij de eerste tonen van Nobody’s Wife viel ik van m’n stoel. Wat een power, wat een gitaar rif. Voor mij was het meteen duidelijk. Dit is een single. Of het een hit zou zijn wist ik eerlijk gezegd niet.

We zijn nu 20 jaar verder en Anouk is al jaren de grootste zangeres van Nederland met een imposante carrière waarbinnen ze 13 albums heeft gemaakt en ruim 40 hits heeft gescoord. Ik tel de live cd’s en greatest hits maar even niet mee.

En nog steeds is het een genot om haar live te zien. De power en gecontroleerde rauwheid van haar stem is nog steeds ongeëvenaard.
Het gemak waarmee ze lijkt te zingen is jaloersmakend. De jaren en het leven hebben haar stem alleen maar boeiender gemaakt.

Ondanks haar lange en rijke carrière valt me op dat een concert beginnen nog steeds een ding is voor Anouk. Het lot van een perfectionist denk ik. Bij het derde nummer begint ze gelukkig wat los te komen.
Gaandeweg de avond valt me ook meer en meer op door wat voor een fantastische band Anouk zich laat begeleiden, tel daar de blazers, strijkers en een bijzondere rol voor de 4-koppige backingvocals bij op.
Het geeft een mooie dynamiek in de avond. Van lekker rocken met een bandje tot rijk georkestreerde ballads.

De thuisblijvers hebben ongelijk gekregen, maar gelukkig kun je deze zomer nog vaker van Anouk genieten. Concert at Sea, Bospop en in september haar grote concert op het strand van Scheveningen. Een zwoele zomeravond aan zee met Anouk, beter dan dat wordt het niet.