Muziek

Besteltips: Backstreet Boys – DNA World Tour

Backstreet's Back! Eind dit jaar staan de mannen in Ziggo Dome. Voor de ticketverkoop van de Backstreet Boys hebben we alle feiten en besteltips op een rijtje gezet.

De Backstreet Boys keren terug naar Nederland

De Backstreet Boys komen naar Amsterdam! Op 9 oktober 2022 brengen ze hun DNA World Tour naar Ziggo Dome. Dat betekent dus dat je deze herfst keihard kan meezingen met hits als I Want It That WayEverybody (Backstreet’s Back) en Chances. De laatste keer dat de Backstreet Boys in Nederland optraden was in 2019. Ook toen stonden ze in Ziggo Dome in Amsterdam.

Backstreet Boys - I Want It That Way (Official HD Video)
Backstreet Boys – I Want It That Way (Official HD Video)

De DNA World Tour

Begin 2019 bracht Backstreet Boys hun voor een GRAMMY genomineerde 10e studioalbum DNA. Het album kwam binnen op nummer 1 en bevat de Top 10-hit Don’t Go Breaking My Heart. De veelgeprezen single werd genomineerd voor de ‘Pop Duo / Group Performance’ GRAMMY in 2019 en was hun eerste hit in de Billboard Hot 100 in 10 jaar tijd. Na de release stond de single meteen op nummer 1 in de iTunes Top Songs and Global Charts en haalde de hitlijsten in meer dan 22 landen.

In mei 2019 trapten de Backstreet Boys The DNA World Tour af – de grootste arenatour van de groep in 18 jaar dankzij het wereldwijde succes van hun nieuwe nummer 1-album. Tijdens de DNA World Tour heeft de groep arena’s in heel Noord-Amerika, Europa, Azië en Zuid-Amerika uitverkocht. Nu is het tijd voor onder andere Nederland en staan de Backstreet Boys in Ziggo Dome.

Informatie rondom het concert

Ga jij proberen tickets te scoren? Om je zo goed mogelijk te helpen, hebben wij een overzicht gemaakt van alles wat we tot nu toe weten rondom dit concert.

  • De Backstreet Boys komen op zondag 9 oktober 2022 naar Ziggo Dome in Amsterdam met hun DNA World Tour.
  • Tickets voor het concert zijn te koop vanaf €56,00 per stuk, inclusief servicekosten. Klik hier voor alle prijzen (onder kopje ‘Extra info’).
  • De tickets gaan op vrijdag 8 april om 10:00 ’s ochtends in de verkoop via Ticketmaster.nl.
  • Er is een ticketlimiet van maximaal 8 tickets per account.
  • Voor dit concert is er geen leeftijdsgrens. Wel adviseren wij kinderen onder de 16 met een volwassen begeleider te komen.

Hoe zal de ticketverkoop in zijn werk gaan?

Om alles net even wat duidelijker te maken, hebben we een kort verhaaltje geschreven, zodat je alle details van het bestelproces voor deze show al een keertje gelezen hebt.

Het is 09:30 uur ’s ochtends op vrijdagochtend. Je zit met je laptop aan tafel. Links een glas water. Rechts je pinpas en je telefoon. Je verbindt je laptop aan het beste WiFi-netwerk in huis en pakt voor de zekerheid je laptopoplader. Je opent Ticketmaster.nl en logt alvast in op je Ticketmaster-account. Nadat je bent ingelogd check je in ‘Mijn Account’ of je contactgegevens goed staan ingevuld, zodat je dit later niet nog eens hoeft te wijzigen.

Eenmaal ingelogd ga je naar de artiestenpagina van de Backstreet Boys. Op deze pagina kies je uit 1 van de 8 type tickets die er te koop zijn voor het concert op 9 oktober. Omdat het druk is op de website, word je waarschijnlijk al voor de verkooptijd opgevangen in een ‘wachtruimte’. Let op: pas om de verkooptijd (10:00 uur) krijgt iedereen een plek in de online ‘wachtrij’. De online wachtrij zorgt ervoor dat iedereen een eerlijke kans heeft. Je wordt automatisch meegenomen naar het scherm om tickets te selecteren. Je hoeft de pagina niet te refreshen.

De Ticketmaster-wachtrij

Wanneer je aan de beurt bent, kan je selecteren hoeveel tickets je wilt kopen. Je kan er maximaal 8 selecteren. Nadat je je tickets hebt geselecteerd komt er een pop-up met evenementinformatie.

Nadat je dit goed hebt gelezen en geaccepteerd hebt, krijg je de mogelijkheid om een betaalmethode te selecteren. Je kunt betalen via iDeal, Creditcard/Maestro, PayPal en Klarna. Op deze pagina kan je ook nog je naam en factuuradres controleren of invoeren. Wanneer je akkoord bent gegaan met de Algemene Voorwaarden kan je afrekenen.

Zodra het afrekenen is gelukt wordt je mee teruggenomen naar een scherm waarop een bevestiging komt te staan en je krijgt zo snel mogelijk een bevestigingsmail. Dit kan door de drukte soms enkele minuten duren. Wanneer je inlogt op je account op de Ticketmaster-app (iOS of Android), zullen je tickets er tussen staan. Het is je gelukt!

Is het je niet gelukt om tickets te bemachtigen? Geef dan niet op! Er kunnen altijd tickets terugvallen doordat iemand zijn bestelling niet afmaakt, dus blijf het proberen.

Backstreet Boys - Everybody (Backstreet's Back) (Official HD Video)
Backstreet Boys – Everybody (Backstreet’s Back) (Official HD Video)

Heb je na het lezen van dit blog toch nog vragen? Stuur ons een berichtje via FacebookTwitter of Instagram. Hier vind je ook de laatste updates rondom concerten, festivals en meer evenementen.