Muziek

Besteltips: Olivia Rodrigo – Sour Tour Amsterdam

Een ticket kopen kan soms erg spannend zijn. Voor de ticketverkoop van Olivia Rodrigo hebben we alle feiten en besteltips op een rijtje gezet.

Olivia Rodrigo komt naar Amsterdam! In de zomer van 2022 kan je keihard meezingen met brutal, good 4 u en driver’s license. We verwachten dat er veel belangstelling zal zijn voor deze show. Daarom hebben we voor jullie dit besteltips-blog samengesteld, zodat je goed voorbereid bent op de ticketverkoop.


Informatie rondom het concert

Ga jij proberen tickets te scoren? Om je zo goed mogelijk te helpen, hebben wij een overzicht gemaakt van alles wat we tot nu toe weten rondom dit concert.

 • Olivia Rodrigo komt op woensdag 22 juni 2022 naar AFAS Live in Amsterdam. Het voorprogramma is Baby Queen.
 • Tickets voor het concert kosten €42,56 per stuk, inclusief servicekosten. Dezelfde prijs geldt voor rolstoel- en begeleiderstickets.
 • De tickets gaan op vrijdag 10 december om 10:00 ’s ochtends in de verkoop via Ticketmaster.nl.
 • Er is een ticketlimiet van maximaal 4 tickets kopen per bestelling.
 • Je kunt alleen mobiele tickets kopen voor dit concert. Lees hieronder wat dit precies betekent.
 • Er zijn geen presales en je hoeft je niet aan te melden voor Verified Fan.
 • Voor dit concert is er geen leeftijdsgrens. Wel adviseren wij kinderen onder de 16 met een volwassen begeleider te komen.

Wat zijn mobiele tickets?

Voor het concert van Olivia Rodrigo zijn alleen mobiele tickets te koop. Dit betekent een aantal dingen:

 • Mobiele tickets zijn gekoppeld aan het Ticketmaster-account waarmee de tickets gekocht zijn en zijn alleen zichtbaar in de Ticketmaster-app;
 • Mobiele tickets zijn niet overdraagbaar naar anderen. Mocht je tickets voor iemand anders gekocht hebben, moet diegene inloggen op jouw account om toegang te krijgen tot de tickets;
 • Voor de show van Olivia Rodrigo kun je het ticket, wanneer je bijvoorbeeld niet meer kunt gaan, alleen doorverkopen via het officiële Ticketmaster-doorverkoopplatform (let op: dit is geen standaardregel en kan voor andere events weer anders zijn).
 • Als een vriend of iemand anders jouw ticket(s) heeft gekocht, moet je tegelijk met deze persoon naar binnen.

We raden je aan om ons blog over mobiele tickets te lezen, zodat je tijdens het kopen van tickets en op de dag van het concert niet voor verrassingen staat.


Hoe ziet de plattegrond eruit bij dit concert?

Bij het concert van Olivia Rodrigo in AFAS Live zijn alle tickets gelijk. Dit betekent dat je met elk ticket een staanplaats kan kiezen of op een vrije stoel op de tribune of het balkon kan gaan zitten. Bekijk hieronder hoe de zaal er met en zonder publiek uitziet.

Bron: AFAS Live

Er zijn geen Golden Circle- of andere soorten tickets voor het concert van Olivia Rodrigo. De mensen die dus als eerste de locatie binnenkomen op de dag van het concert zullen dus de eerste keuze hebben waar ze gaan staan of zitten.


Hoe zal de ticketverkoop in zijn werk gaan?

Om alles net even wat duidelijker te maken, hebben we een kort verhaaltje geschreven zodat je alle details van het bestelproces voor deze show al een keertje gelezen hebt.

Het is 9:30 uur ’s ochtends op vrijdagochtend. Je zit met je laptop aan tafel. Links een glas water. Rechts je pinpas en je telefoon. Je verbindt je laptop aan het beste WiFi-netwerk in huis en pakt voor de zekerheid je laptopoplader. Je opent Ticketmaster.nl en logt alvast in op je Ticketmaster-account. Nadat je bent ingelogd zorg je alvast dat je een adres hebt ingevoerd bij je Ticketmaster-account, zodat je deze later niet nog hoeft in te voeren.

Nadat je bent ingelogd ga je naar de artiestenpagina van Olivia Rodrigo. Vanuit hier klik je op de ticketlink voor het concert op 22 juni. Omdat het druk is op de website, word je waarschijnlijk al voor de verkooptijd opgevangen in een ‘wachtruimte’. Let op: pas om de verkooptijd (10:00 uur) krijgt iedereen een plek in de online ‘wachtrij’. De online wachtrij zorgt ervoor dat iedereen een eerlijke kans heeft. Je wordt automatisch meegenomen naar het scherm om tickets te selecteren. Je hoeft de pagina niet te refreshen.

Wanneer je aan de beurt bent, kan je selecteren hoeveel tickets je wilt kopen. Je kan er maximaal vier selecteren. Nadat je je tickets hebt geselecteerd komt er een pop-up met evenementinformatie. Dit is informatie over mobiele tickets.

Nadat je dit goed hebt gelezen en geaccepteerd hebt, krijg je de mogelijkheid om een betaalmethode te selecteren. Je kunt betalen via iDeal, Creditcard/Maestro, PayPal en Klarna. Op deze pagina kan je ook nog je naam en factuuradres controleren of invoeren. Wanneer je akkoord bent gegaan met de Algemene Voorwaarden kan je afrekenen.

Zodra het afrekenen is gelukt wordt je mee teruggenomen naar een scherm waarop een bevestiging komt te staan en je krijgt zo snel mogelijk een bevestigingsmail. Dit kan door de drukte soms enkele minuten duren. Wanneer je inlogt op je account op de Ticketmaster-app, zullen je tickets er tussen staan. Het is je gelukt!

Is het je niet gelukt om tickets te bemachtigen? Geef dan niet op! Er kunnen altijd tickets terugvallen doordat iemand zijn bestelling niet afmaakt, dus blijf het proberen.

Olivia Rodrigo: Tiny Desk (Home) Concert

Zo. Nu weet je alles wat je moet weten voor de ticketverkoop van Olivia Rodrigo. Heb je na het lezen van dit blog toch nog vragen? Stuur ons een berichtje via Facebook, Twitter of Instagram. Hier blijf je ook nog eens op de hoogte van de laatste updates in de muziek- en concertwereld.