Muziek

Dít zing je dus mee als je naar Justin Timberlake gaat

Wist jij dit?

Justin Timberlake tickets

Heb je altijd gedacht dat Justin Timberlake ‘You’re a perzik’ zingt in Suit & Tie of hoor je in Can’t Stop The Feeling ‘Kersttomaatje’ in plaats van ‘Just imagine’? Dan móet je deze Top 3 echt even lezen als je dit weekend naar één van JT’s concerten in het GelreDome of de Ziggo Dome gaat.

Say what..?

Uit onderzoek blijkt dat maar 1/3 van de muziekluisteraars weet waar liedjes over gaan. Dat betekent dat dit weekend in het GelreDome en de Ziggo Dome duizenden mensen geen idee hebben van wat ze nou eigenlijk meezingen!

En dat is zonde. Het levert niet alleen gênante situaties op (wedden dat je concertbuddy je op z’n minst glazig aankijkt als jij zo’n fonetische blunder maakt), maar de lyrics bevatten ook vaak bijzondere verhalen. Een beetje achtergrondkennis maakt een liedje vaak nog veel beter.

Speciaal voor iedereen die zijn concert gaat bezoeken, hebben we een Top 3 samengesteld van de meest opvallende lyrics. Vooral bij #1 is het héél goed te weten wat je meezingt.. 😉

3. Cry Me A River

Cry Me A River, de #3 in dit lijstje, is een klassieke break-up song. Waar artiesten vaak hun pijn, verdriet en onbegrip van zich afschrijven, lijkt Justin vooral boos. Hij hoopt dat karma zijn werk zal doen.

Er gaan sterke geruchten dat Cry Me A River over niemand minder dan ex-liefje Britney Spears gaat. Niet alleen de Brit-look-a-like in de videoclip doet dit vermoeden, maar ook de lyrics zijn vrij duidelijk als je weet dat la Spears is vreemdgegaan met een wederzijdse vriend.

You told me you loved me
Why did you leave me all alone?
Now you tell me you need me
When you call me on the phone
Girl, I refuse
You must have me confused
With some other guy
The bridges were burned
Now it’s your turn, to cry
Cry me a river

Cry Me A River – Justin Timberlake

Justins muzikale wraak is zoet; Cry Me A River wordt een grote hit, hij wint er een Grammy mee en het zet hem als gerespecteerde soloartiest op de kaart. Bam!

Justin Timberlake - Cry Me A River (Official Video)

2. Say Something

Een groot gedeelte van Justins repertoire bevat positieve, feel good lyrics over flirten, seks en de liefde. Zo niet Say Something.

Justin heeft er moeite mee dat vaak van celebrities wordt verwacht dat ze hun mening geven over actuele kwesties, maar dat als ze dat doen, hun woorden verkeerd worden geïnterpreteerd of verdraaid. En het commentaar dat ze dan krijgen, is niet mals!

Everybody says, “say something that says something”
“Say something that says something”
“Say something that says something”
I don’t wanna get caught, up in the rhythm of it
But I can’t help myself, no, I can’t help myself, no, no
Caught up in the middle of it

(…)

Maybe I’m looking for something I can’t have

Dat dit voor Timberlake een relevant thema is, blijkt wel na de Golden Globes-uitreiking begin dit jaar. Om de #MeToo-beweging te steunen, droeg hij deze avond een ‘Time’s Up’-speldje. Maar de goedbedoelde actie had een averechts effect: mensen vonden hem hypocriet omdat hij vorig jaar nog in een film van MeToo-beklaagde Woody Allen te zien was.

Sometimes, the greatest way to say something is to say nothing at all

Say Something – Justin Timberlake feat. Chris Stapleton

Inderdaad JT, sometimes actions speak louder than words!

Justin Timberlake - Say Something (Official Video) ft. Chris Stapleton

1. Ayo Technology

Wist jij dat de #1 in dit lijstje, Ayo Technology super sexy is? Oorspronkelijk hadden 50 Cent, Timberlake en Timbaland het liedje zelfs ‘Ayo Pornography’ willen noemen, maar op verzoek van het label is gekozen voor dit bravere alternatief.

In het begin van het liedje kijken de mannen naar een paaldans-act:

She work it girl, she work the pole
She break it down, she take it low

(…)

She know’s just how to move to seduce you
She gone do the right thing and touch the right spot
Dance in you’re lap till you’re ready to pop

Ze hebben genoeg 18+ filmpjes gekeken, ze willen the real deal;

You got me saying, Ayo! I’m tired of using technology
Why don’t you sit down on top of me?

(…)

Let’s get it poppin’, shawty, we can switch positions
From the couch to the counters in my kitchen

Ayo Technology – 50 Cent feat. Justin Timberlake & Timbaland

Oeh la la! Mocht je tijdens het concert naast een minder aantrekkelijk mans/vrouwpersoon staan, let op je woorden! 😉

50 Cent - Ayo Technology (Official Music Video) ft. Justin Timberlake

Wil jij Justin Timberlake live zien?

Aanstaande zondag staat hij met zijn Man Of The Woods Tour in de Ziggo Dome, op 24 augustus in het GelreDome en een dag later zal hij opnieuw op het podium van de Ziggo Dome betreden.

Over Marjolijn Winten van Nolala

Marjolijn Winten is de founder van online magazine Nolala. Heb jij je weleens gerealiseerd dat waarschijnlijk alles dat jij ooit gedacht, gevoeld of gevonden hebt, is beschreven in een liedje? Nolala helpt je de verhalen achter muziek te ontdekken.

Volg Nolala op Facebook en Instagram voor wekelijkse updates.

Cry Me A River is written by Scott Storch / Timothy Mosley / Justin Timberlake © Sony/ATV Music Publishing LLC, Warner/Chappell Music, Inc, Universal Music Publishing Group, 2002.
Say Something is written by Chris Stapleton / Floyd Nathaniel Hills / Justin R. Timberlake / Larrance Levar Dopson / Timothy Z. Mosley © Peermusic Publishing, Universal Music Publishing Group, Warner/Chappell Music, Inc, Ole Media Management Lp, Reservoir Media Management Inc, 2018.
Ayo Technology is written by Timothy Mosley / Nate Hills / Curtis Jackson / Justin Timberlake
© Kobalt Music Publishing Ltd., Warner/Chappell Music, Inc, Universal Music Publishing Group, Ole Media Management Lp, 2007.