Muziek

De grootste fan van: Mariah Carey

Nick kreeg op zijn 7e zijn eerste cd en is sindsdien gek op Mariah Carey en haar muziek!

Mariah Carey tickets

Hoe is je liefde voor Mariah Carey ontstaan?

Dit is eigenlijk begonnen in mijn familie. Mijn vader en oom waren vanaf het begin, rond 1990, al groot fan van haar. Ik ben nu 27 en ben er dus echt mee opgegroeid. Haar muziek is altijd al in mijn leven geweest. Ze was één van de grootste zangeressen in mijn jeugd. Mijn vader en oom kochten altijd haar cd’s en dvd’s. Op mijn zevende kreeg ik de eerste cd van haar, dit vormde toch wel het begin van mijn leven als fan. Ik was natuurlijk nog vrij jong, maar ik was altijd al wel bezig met muziek en geïnteresseerd in pop culture. Eerst waren het de Spice Girls en daarna kwam dus al heel gauw Mariah Carey. Ik ben graag bezig met muziek en zie het dan ook als een hobby. Iedereen die mij kent koppelt mij meteen aan Mariah Carey.

Wat spreekt je zo aan in haar muziek?

Voor mij is Mariah Carey de grondlegger van popmuziek gecombineerd met rapmuziek. Zij staat erom bekend dat ze deze twee genres samen heeft gebracht en daarmee andere artiesten als Beyoncé, Ariane Grande en Rihanna heeft geïnspireerd en groot heeft gemaakt. Het was erg vernieuwend dat een popzangeres samen ging werken met een hiphopartiest en in die tijd had nog nooit iemand dit gedaan. Op de radio werd toen namelijk nog helemaal geen rap gedraaid omdat dit onbekend en anders was. Toch durfde ze het risico te nemen en haar hart te volgen om deze muziek te gaan maken. Ze heeft er voor gezorgd dat dit muziekgenre nu veel meer bekendheid heeft. Tegenwoordig hoor je het natuurlijk bijna alleen nog maar. Haar muziek spreekt mij enorm aan, omdat er voor elk moment in je leven wel een nummer van haar is dat daar bij past. Waarin je jezelf kunt vinden. Dit gaat om zowel positieve als negatieve gebeurtenissen. Ze kan het goed verwoorden en daar houd ik mij aan vast. Dat allemaal samen maakt het voor mij speciaal.

Wat maakt Mariah Carey zo speciaal?

Ik vind het bijzonder dat ze al haar nummers zelf schrijft en produceert. Ondanks dat ze echt een diva is en leeft in een glamourwereld, werkt ze keihard. Alles wat in haar carrière is gebeurd heeft ze zelf gecreëerd. Heel veel mensen zien dit niet en verwachten dit ook niet. Ze gaan er niet vanuit dat zo’n ster, die met naaldhakken en een badpak aan op het podium staat, zo’n talent heeft om alles zelfstandig te kunnen doen.

Wat is je favoriete nummer?

Dat is The Roof. Het is niet een heel bekend nummer. Het staat op haar Butterfly album. Ik vind het een goed nummer omdat het meer in het hiphop genre zit en er een goede beat onder zit met haar fantastische stem erop. Dat vind ik echt geweldig!

Mariah Carey - The Roof (Back In Time) (Official 4K Video)

Je wilt ook een Butterfly tattoo laten zetten?

De vlinder staat voor haar symbool als vrijheid en zelfstandigheid. Het butterfly album kwam namelijk uit in een moeilijke periode voor haar omdat ze in scheiding lag met haar toenmalige man. Vanaf dat album ging ze haar eigen weg. Ik vind dat een mooie betekenis en ik vind dat iedereen dat zou moeten doen. Buiten dat wordt de tattoo een eerbetoon aan haarzelf, ze is een groot onderdeel van mijn leven. Ik noem het altijd de soundtrack van mijn leven en daarom wil ik graag een Butterfly tattoo gaan laten zetten.

Heb je haar wel live gezien?

Ik heb haar in 2016 voor het eerst live gezien. De vorige keer dat ze een concert gaf was in 2003 dus was ik natuurlijk nog veel te jong om een concert bij te kunnen wonen. In 2016 kondigde ze uit het niets een Tour aan door Europa! Het was een droom die uitkwam. Ik ben toen naar Duitsland, Luxemburg en Amsterdam gegaan voor haar concert. Die in België was toen helaas afgelast. Ook ben ik nog naar Londen geweest met Kerstmis. Ze gaf daar een speciaal kerstconcert in de O2 Arena. Het was zo tof haar te zien optreden in één van de vetste zalen van Europa!

Heb je haar weleens ontmoet?

Nee, helaas heb ik haar (nog) niet ontmoet. Ik heb wel geprobeerd een ticket te verkrijgen voor een meet & greet tijdens haar concert in december, maar deze was helaas al uitverkocht. Ik ga gelukkig wel naar het concert, dus kan haar alsnog zien optreden in Amsterdam en Brussel. Mariah Carey ontmoeten is zeker nog een grote droom van mij al vind dat ook wel een beetje eng. Ik heb bijvoorbeeld wel Britney Spears ontmoet, maar het blijft altijd een beetje een risico omdat het tegen zou kunnen vallen. Dat risico wil ik bij Mariah Carey wel lopen.

Wat is het meest extreme superfan ding dat je hebt gedaan?

Allereerst koop ik echt álles! Ik wil elke versie van de albums en singles die ze heeft uitgebracht. Ik ben nog steeds bezig met verzamelen, want ja ze is al een tijdje bezig natuurlijk. Ik heb ook de cassettebandjes en lp’s die heel veel waard zijn. Uiteindelijk wil ik mijn collectie helemaal compleet hebben. Wat ik ook wel extreem vind is dat ik bij haar concert in Luxemburg om 6 uur al voor de deur stond om vooraan te kunnen staan. Ik moest toen echt extreem vroeg op om daar een beetje op tijd te zijn. Het was het absoluut waard, want ik stond vooraan!

Wat staat er nog op je bucketlist?

Ik wil haar sowieso nog een keer ontmoeten. Ik zou haar ook heel graag een keer in Amerika zien optreden. Ik hoop dan ook dat ze haar concert in New York te gaan tijdens haar Caution Tour. Mariah komt uit New York, dus dat lijkt me erg tof!

Tot slot, wat zou je tegen Mariah Carey willen zeggen?

Dat is zo moeilijk! Ik zou haar zoveel willen zeggen, maar om haar niet te ongemakkelijk te laten voelen zou ik haar simpelweg willen bedanken voor alles wat ze heeft gedaan voor mij en voor anderen. Dat klinkt best raar, omdat ik haar nog nooit heb ontmoet, maar ik denk wel dat ze dat waarderen kan.