Muziek

Even vooruitkijken: Alan Walker, Kraak & Smaak en meer

In onze rubriek 'Even vooruitkijken' tippen we de leukste evenementen van de aankomende week.

Tickets voor de tofste shows en events

Het is weer maandag en hoewel we afgelopen weekend weer heerlijk hebben kunnen genieten van een dansje en een drankje, zullen we echt weer aan de bak moeten. Hoe je maandag er ook uit ziet, in ‘Even vooruitkijken’ hebben wij de leukste concerten en evenementen voor je op een rij gezet. Met deze week veel leuke dancefeestjes tijdens Amsterdam Dance Event.

Woensdag 19 oktober – Alan Walker

Begin Amsterdam Dance Event met Alan Walker in AFAS Live.

Alan Walker staat woensdag in AFAS Live met zijn Walkerverse tour. De edm-dj staat bekend om zijn hits zoals Faded, On My Way en Alone en heeft in 2021 zijn album World Of Walker uitgebracht. Naast dat Alan zijn eigen nummers zal draaien neemt hij ook twee special guest mee en een support act. Zo is special guest AU/RA bekend van de vocalen op het nummer Darkside van Alan en is special guest Julie Bergan ook te horen op de nummers Ignite en I Don’t Wanna Go. De support act, bekend van nummers zoals Lose Control en Piece Of Your Heart, is het duo Goodboys.

De show van Alan Walker belooft een groot dansfeest! Meemaken? Er zijn nog tickets beschikbaar.

Alan Walker – World Of Walker

Donderdag 20 oktober – Kraak & Smaak

Met mixes van elektronica, house, funk en disco bestormd Kraak & Smaak de Melkweg.

Ook Kraak & Smaak zijn deze ADE van de partij. Het Nederlandse trio staat al bekend om hun meerdere hits, albums en remixes en ook dit jaar hebben ze al meerdere singles uitgebracht zoals Doing What en All for Love. De band neemt ook support-act GINGE mee. De zangeres staat bekend om haar nummers met een mix van RnB, pop en neo-soul. Ook aan podiumervaring is geen gebrek. Vorig jaar ging zij door heel Nederland met Popronde.

Als fan van de drie producers kan je deze show niet missen! Gelukkig zijn er nog tickets.

Kraak & Smaak - All For Love (ft. Durand Jones)
Kraak & Smaak – All for Love

Vrijdag 21 oktober – Totally Enormous Extinct Dinosaurs

Geniet op vrijdag van het Britse electronicaproject in de Melkweg.

De dj en singer-songwriter Orlando Higginbottom heeft zijn project Totally Enormous Extinct Dinosaurs alweer tien jaar geleden opgezet. Toen kwam hij uit met zijn debuutalbum Trouble en bekende single Garden. Na een aantal nummers en samenwerkingen met artiesten zoals SG Lewis en Mark Ronson, is de artiest nu terug met zijn meest volwassen muziek ooit. Zijn nieuwe album When the Lights Go zit dan ook vol met melancholische en dromerige nummers zoals Blood In The Snow en Sleeper.

Als fan van electronica is deze ADE shows dan ook iets wat je niet mag missen. Haal nu snel je tickets!

Totally Enormous Extinct Dinosaurs – When the Lights Go

Zaterdag 22 oktober – Paul van Dyk

Vier uur lang trance met de set van Paul van Dyk.

De echte trance-fan mag deze show niet missen want dj Paul van Dyk speelt op zaterdag vier uur lang zijn exclusieve AAA set. Dit deed hij al eerder in 2012 in de Melkweg en nu, tien jaar later, gaat hij het nog is gladjes overdoen. Naast dat hij zijn bekende nummers zoals In Your Arms (For An Angel) zal draaien heeft deze set ook iets unieks. Paul zal ook een deel van zijn leven laten zien. Zo maakte hij de val van de Berlijnse muur van dichtbij mee en zag hij de clubcultuur groeien in Berlijn. Al deze ervaringen zal hij, tijdens het draaien, laten zien door middel van visuals en nooit eerder vertoonde beelden van zijn leven.

Deze unieke show meemaken? Er zijn nog tickets beschikbaar.

Paul van Dyk - For An Angel 2009
Paul van Dyk – For An Angel 2009

Maandag 31 oktober – Swedish House Mafia

Kan je geen genoeg van ADE krijgen? Ook na ADE staan er genoeg edm en dance acts op de planning!

In de weken na ADE is er ook nog te doen als edm- en dance-liefhebber. Op 31 oktober staat het house-trio Swedish House Mafia in Ziggo Dome met hun Paradise Again tour. Vele fans zijn dan ook erg blij met deze tour en de komst van het nieuwe album. De groep kondigde in 2013, tijdens de piek van hun carrière, aan een pauze te nemen. De leden wilde zich focussen op soloprojecten. In 2019 kwamen ze gelukkig weer terug met de Save the World Reunion tour, maar brachten ze geen nieuwe nummers uit. Nu negen jaar later zijn ze eindelijk terug met hun nieuwe album Paradise Again.

Wil je het nieuwe album live horen? Dat kan! Haal snel je tickets voor de band in Ziggo Dome.

Swedish House Mafia – Paradise Again

Zit er niks voor jou tussen in deze ”Even vooruitkijken” of ben benieuwd wat voor evenementen en concerten er na dit weekend plaatsvinden? Klik dan hier.

Dit was “Even vooruitkijken” van deze week. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog.