Muziek

Even vooruitkijken: Franz Ferdinand, Ghost, Heartland en meer

In onze rubriek ‘Even vooruitkijken’ tippen we de leukste evenementen van de aankomende week.

Tickets voor de tofste shows en events

In ‘Even vooruitkijken’ bespreken we de leukste concerten en events voor de aankomende week. Waar zien we jou terug?

Het is weer maandag en hoewel we afgelopen weekend weer heerlijk hebben kunnen genieten van een dansje en een drankje, zullen we echt weer aan de bak moeten. Maar hoe je maandag er ook uit ziet, wij hebben de leukste concerten en evenementen voor je op een rij gezet.

Donderdag 14 april – Jazzrock Café: Nick Kerkhoff

Leer Nick Kerkhoff beter kennen tijdens zijn show in Metropool Hengelo.

Dit is er eentje voor de echte jazzliefhebbers. Met zijn album Here and Now legt bassist Nick Kerkhoff niet alleen vast waar hij nu in zijn carrière staat, maar ook wat er nog komen zal. Het repertoire is fris en vernieuwend zonder voorbij te gaan aan traditie. Nick zal deze avond niet alleen op de planken staan, hij zal worden vergezeld door Jesse Schilderink (saxofoon), Emanuele Pellegrini (piano) en George Panaite (drums). Zelf zegt Nick het volgende over de line-up: ”Dit kwartet vult elkaar stilistisch gezien bijzonder goed aan en is precies zoals ik het voor ogen had voor dit album”.

Almada - Nick Kerkhoff Quartet "Here and Now"
Nick Kerkhoff Quartet – Here and Now

Vrijdag 15 april: Popronde Eindfeest

Het grootste rondreizende festival sluit af met een knalfeest in Q-Factory Amsterdam.

Popronde is een landelijk reizend festival dat plaatsvindt in een 40-tal steden door het hele land. Het festival biedt voor (nog) onbekende artiesten een podium om hun entree te maken in de muziekindustrie. Dit betekent dan ook dat er verschillende muziekstijlen langs zullen komen, van hiphop tot metal en van singer-songwriter tot drums ’n bass. Ook dit jaar zal het festival traditiegetrouw eindigen met een knalfeest.

EINDFEEST MEGAVIDEO 2019 💥 (Popronde Amsterdam 2019)
Popronde Eindfeest 2019

Vrijdag 15 april: Franz Ferdinand

Rocken met de Schotse rockband Franz Ferdinand in AFAS Live, Amsterdam.

Franz Ferdinand staat met hun Hits to the Head Tour op de planken in Amsterdam. Zij braken in 2004 door met een titelloos album waarmee ze een Mercury Music Prize wonnen, met daarop de indie-klassieker Take Me Out, die nog steeds iedere dansvloer op de kop zet. Nu touren ze met het Hits to the Head-album waar de ‘greatest hits’ van de band op te beluisteren zijn. Zin dus in een goed indiefeestje? Dan moet je vrijdag in AFAS Live zijn.

Franz Ferdinand - Curious (Official Video)
Franz Ferdinand – Curious

Zaterdag 16 april: Heartland Festival 2022

Een festival met muziek voor rootsliefhebbers in Metropool Hengelo.

Heartland Festival richt zich op muziek die raakvlakken heeft met roots. Dit betekent dus niet één genre, maar geniet van bijvoorbeeld blues, americana, bluegrass, country en andere muziekstijlen die zich laten inspireren door deze genres. Maak je dus klaar voor een avond goede muziek, lekker eten en een typische Heartland-sfeer. Onder anderen T-99, Austin Lucas en Blackbird zullen onderdeel zijn van de line-up.

Heartland Festival 2018 (Aftermovie) | Metropool Hengelo
Heartland Festival 2018 (Aftermovie)

Zondag 17 april: Ghost

Een avond vol heavymetal in Rotterdam, Ahoy.

De Grammy Award-winnende band Ghost komt naar Rotterdam als onderdeel van hun Imperatour Europe Tour. Onlangs verscheen sinds twee jaar weer nieuwe muziek van de heavymetalband. De release van single Hunters Moon ging gepaard met een videoclip geregisseerd door Amanda Demme én is te horen in de nieuwste Halloween-film. Aanstaande zondag zullen deze single en andere tracks live te horen zijn vanaf de nieuwe RTM Stage van Rotterdam Ahoy.

Ghost - Call Me Little Sunshine (Official Music Video)
Ghost – Hunter’s Moon

Zit er niks voor jou tussen of ben benieuwd wat voor evenementen en concerten er na dit weekend plaatsvinden? Klik dan hier.

Dit was “Even vooruitkijken” van deze week. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog.