Muziek

Even vooruitkijken: KadeRock

In onze rubriek ‘Even vooruitkijken’ tippen we de leukste evenementen van de aankomende week. Met deze week speciaal de focus op het Haagse Kaderock, wat dit weekend haar 25-jarig jubileum viert.

Laatste tickets voor KadeRock

Op deze maandag kijken we meteen vooruit naar het volgende weekend. Aanstaande zaterdag 4 juni is het namelijk tijd voor KadeRock. Het festival vindt plaats in Musicon Den Haag en heeft een line-up die leuk is voor jong en oud. We vertellen je er in dit blog meer over.

Wat is KadeRock?

De organiserende partij achter KadeRock is Musicon en hun pand wordt ook wel als heilige Haagse grond gezien in de muziek-scene. Met oefenruimtes, een muziekschool, workshop- & cursusruimtes, party-zaaltjes en een sfeervol muziekcafé is het een plek waar jong talent, debuterend poptalent en iconen samenkomen. Het is een initiatief van Golden Earring-drummer Cesar Zuiderwijk & compagnon Alejandro Milberg. Leuk om op te merken: o.a. Nederlandse poplegendes als DI-RECT, Anouk en Kane hebben in hun early years op het podium gestaan bij Musicon.

KadeRock

KadeRock is dus een echt Haags festival. Op de line-up vind je daarom een hoop lokale helden. We lichten er een aantal voor je uit:

Son Mieux

Dans mee op de folk-geïnspireerde dansbare synthpop door de winnaars van de Edison Rock Prijs 2022. Oorspronkelijk begon leadzanger Camiel Meiresonne het als solo-project, maar al snel gerealiseerde hij zich dat de muziek van Son Mieux zich beter leent voor een band. Ze scoorden hits met tracks als 1992 en Drive, en brachten in 2021 hun tweede album The Mustard Seed uit.

Son Mieux - Dancing At The Doors Of Heaven | Umusic Live Exclusive Session (2021)
Son Mieux – Dancing At The Doors Of Heaven

Sloper

Musicon-oprichter Cesar Zuiderwijk stapt ook zelf het podium op tijdens KadeRock met zijn band Sloper. Cesar is niet de enige drummer in deze bijzondere band: ook Mario Goossens van de Belgische band Triggerfinger drumt mee. Sloper bestaat verder uit gitarist Fabio Canini en zanger-gitarist Peter Shoulder. Vorig jaar bracht de band hun debuutalbum Pulverise uit. Maak je klaar voor een portie ouderwetse rock’n’roll.

Sloper - 'I Wanna Know' live bij Muziekcafé
Sloper – I Wanna Know (live bij Muziekcafé)

The Indien

Moderne alt-pop, een passie voor psychedelia en soul uit de jaren 60 en hunkerende vocalen, dat is The Indien in een notendop. Met hun eerste EP’s Cologne en Hiatus oogstten ze al veel lof in binnen- én buitenland. Zo tekenden ze een platencontract bij het Britse label Disturbing London van rapper Tinie Tempah. Denk dus aan soulvolle songs in de traditie van bands als Shocking Blue en Jefferson Airplane.

The Indien - Longtime Lover (Official Video)
The Indien – Longtime Lover

Overige programmering

In tegenstelling tot wat de naam KadeRock suggereert, kun je ook bij het festival terecht voor pop, blues, rap & elektronische muziek. Op het binnen- en buitenpodium rondom Musicon komt jong, oud, talent en veteraan aan bod. De volledige line-up check je hier.

Praktische info

Conclusie: dit Haagse feestje wil je niet missen. Wat nog belangrijk is om te weten voordat je afreist naar Den Haag is wat praktische info. Bekijk deze hieronder:

  • Locatie: Het festival vindt aanstaande zaterdag 4 juni plaats in Musicon, Den Haag. Je vindt dit muziekcentrum aan de Soestdijksekade 345, in de buurt van het Zuiderpark. Zowel buiten als binnen zijn optredens.
  • Ticketprijs: €6,35 (incl. servicekosten)*
  • Tijdschema: Inmiddels is het tijdschema van KadeRock ook bekend. Zo kan je precies zien welke band wanneer speelt. Bekijk deze hier.

*Let op: aan de deur kosten tickets €10,-. Scoor jouw tickets dus nu met voordeel.