Muziek

Even vooruitkijken: The Kooks, Dropkick Murphys, Footprints en meer

In onze rubriek 'Even vooruitkijken' tippen we de leukste evenementen van de aankomende week.

Het is weer maandag en hoewel we afgelopen weekend weer heerlijk hebben kunnen genieten van een dansje en een drankje, zullen we echt weer aan de bak moeten. Hoe je maandag er ook uit ziet, in ‘Even vooruitkijken’ hebben wij de leukste concerten en evenementen voor je op een rij gezet.

Donderdag 16 februari – Candy Dulfer

De funkdiva komt naar Metropool Hengelo met gloednieuwe show

Candy Dulfer heeft haar sporen in de muziek ruimschoots verdiend. Met Grammy-nominaties en studio-optredens met de grootste namen uit de muziek (zoals Van Morrison, Aretha Franklin en natuurlijk Prince) maakt ze wereldwijd indruk. In 2022 verscheen haar nieuwste album WE NEVER STOP en daarmee komt Dulfer deze donderdag naar Metropool Hengelo. Ze neemt haar ijzersterke band Funky Stuff mee, met daarin o.a. de internationaal bekende soulzanger Ivan Peroti.

Haal nu je tickets voor deze funky show vol energie, vreugde, ervaring en talent.

Candy Dulfer – Raindrops

Vrijdag 17 februari – The Kooks

De indierockband uit Brighton viert jubileum debuutalbum in AFAS Live

In 2021 bestond het debuutalbum Inside In / Inside Out van The Kooks alweer 15 jaar. Om dat te vieren besloten de heren op een jubileumtour te gaan, waarbij ze hun eerste plaat integraal zouden spelen. De show werd meerdere keren verplaatst, maar aanstaande vrijdag is het eindelijk zo ver. Fans kunnen weer meezingen met She Moves In Her Own Way, You Don’t Love Me en Naive, en feesten en proosten op deze nostalgische indiepop ’trip down memory lane’!

Tickets voor The Kooks zijn momenteel niet beschikbaar, maar houd de eventpagina in de gaten voor doorverkooptickets van andere fans.

The Kooks – Naive

Vrijdag 17 februari – Dropkick Murphys

De Amerikaanse punkband keert terug naar Ziggo Dome met Turn Up That Dial Tour

Geïnspireerd door bands als Stiff Little Fingers, The Pogues, AC/DC, The Clash, The Misfits en Motörhead creëert Dropkick Murphys een compleet eigen geluid: een mix van Ierse folk, rock en punk. De heren hebben altijd al een ijzersterke live-reputatie gehad en die reputatie verstevigen ze met het nieuwe album Turn Up That Dial, vol met songs waarvan de heren staan te springen om live ten gehore te brengen.

De laatste tickets voor Dropkick Murphys in Ziggo Dome zijn nu te koop.

Dropkick Murphys - "Rose Tattoo" (Video)
Dropkick Murphys – “Rose Tattoo” (Video)


Zaterdag 18 februari – Footprints

Geniet van ‘global grooves and sounds’ bij dit festival in TivoliVredenburg

Bij Footprints Festival worden traditionele en moderne geluiden vermengd met invloeden uit verre windstreken. Een perfect festival dus om op muzikale ontdekkingstocht te gaan en nieuwe acts te vinden. De artiesten op Footprints gebruiken de wereld als bron om zich te laten inspireren door bijvoorbeeld afrobeat, electrofunk, Thaise psychedelica en spirituele krautrock. Denk aan acts als YĪN YĪN, Togo All Stars en Kamma & Masalo.

Krijg je al zin in een avondje muziek ontdekken? Haal dan nu snel je tickets.

Footprints Festival 2022 aftermovie | TivoliVredenburg
Footprints Festival 2022 aftermovie | TivoliVredenburg


Zaterdag 18 februari – Oyster

Melkweg lanceert een gloednieuw festival voor liefhebbers van R&B en hiphop

Aanstaande zaterdag moet je als R&B- en hiphop-fan in de Melkweg te vinden zijn. Het poppodium organiseert dan de eerste editie van Oyster. Bij dit gloednieuwe festival staan genres centraal die voortgekomen zijn uit de (buiten)wijken van de grote Britse steden. Denk aan grime en UK garage, maar ook hiphop en alternative R&B. Op de line-up staan acts als ENNY, Sam Gellaitry, Emmavie en Sainté. Genoeg te ontdekken dus!

Tickets voor Oyster zijn nu te koop. Naast een regulier ticket kan je ook kiezen voor de Oyster Fam Card, waarmee je naast toegang tot het festival ook korting krijgt op Oyster-concerten en kans maakt op tickets voor uitverkochte shows als Aitch.

ENNY ft. Jorja Smith - Peng Black Girls Remix | A COLORS SHOW
ENNY ft. Jorja Smith – Peng Black Girls Remix | A COLORS SHOW

Zit er niks voor jou tussen in deze ”Even vooruitkijken” of ben benieuwd wat voor evenementen en concerten er na deze twee weken plaatsvinden? Klik dan hier.

Dit was “Even vooruitkijken” van deze week. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog.