Muziek

Exclusief interview met DJ Hardwell

Robbert van de Corput, beter bekend als Hardwell, zit ook deze zomer niet stil. Hij staat op de grootste festivals, heeft wekelijks zijn eigen avond op Ibiza en gaf ook nog een exclusief interview met Ticketmaster over zijn drukke, maar mooie leven als DJ.

Hoe zou jij de vibe van Ibiza omschrijven aan iemand die er nog nooit geweest is?
Ibiza is geweldig! Het is één van de meest legendarische plekken in de wereld als het gaat om dancemuziek, met ook een geweldige historie in de dance scene. De hele zomer draaien er de beste DJ’s en kan je te gekke underground, maar ook mainstream feesten bezoeken. Kortom, alles voor de echte dance liefhebber is er.

Wat kunnen fans verwachten van jouw set op Ibiza?
Het is één van de weinige sets waar ik twee uur draai. Op een festival wordt ik meestal geboekt voor slechts een uur. Op Hardwell’s Carnival (zijn avond op Ibiza, red.) hebben we een te gekke line-up met jongens van mijn eigen label Revealed, en vrienden zoals Afrojack, W&W, Sunnery James & Ryan Marciano. Het is eigenlijk gewoon één grote familie aan vrienden op het podium en we hebben veel lol. Dit jaar hebben we het thema Carnival, dus je kan veel kleur, vrolijkheid en natuurlijk ontzettend goede muziek verwachten!

2-Foto

Wat zijn jouw favoriete clubs/festivals om te draaien?
Clubs vind ik een lastige, elke club heeft zijn eigen sfeer. Het hangt ook af van het land waar je bent. Wat betreft festivals ga ik voor Tomorrowland, Ultra Music Festival , EDC en zeker Coachella. Op Coachella heb je echt alles. EDM, bands, indie, underground. Voor een muziekliefhebber is het echt the place to be.

5-Foto

4-Foto

Als je tourt, heb je dan tijd om meer van de omgeving te zien? Wat zijn je favoriete spots op Ibiza?
Normaal gesproken heb ik geen tijd om cultuur te ontdekken of fancy hotspots te bezoeken. Ik woon nu al twee maanden op Ibiza en gisteren hebben we een boot gehuurd en zijn we naar Formentera gevaren. We vonden het te gek! Ook nam mijn tourmanager me mee naar de Fish Stack in Sa Punta, Talamanca. Een geweldige plek. Ibiza heeft eigenlijk heel veel plekken die ik heel erg leuk vind.

Welke samenwerkingen hebben veel vruchten afgeworpen voor jouw carrière? En zijn er nog samenwerkingen die je graag zou willen hebben, maar waar het nog niet van is gekomen?
Van mijn laatste samenwerking met Jason Derulo heb ik erg genoten, maar welke samenwerking mij echt een boost heeft gegeven was die met Zero 76 en Tiësto in 2010. Dat heeft mij echt op de kaart gezet, zeker in Amerika. Veel mensen hadden nog nooit van mij gehoord en zeiden: “Wie is die jonge gast met de legendarische Tiësto?”. Die track heeft dus echt veel voor mij gedaan.

Als ik iemand moet kiezen om mee samen te werken, dan zou dat Pharell Williams zijn. Ik bewonder hem als producer, zanger en songwriter en gewoon wie hij is: een geweldig persoon. Met hem in de studio doorbrengen zou top zijn.

3-Foto

Kun je ons vertellen waar de naam ‘Hardwell’ vandaan komt?
Ik heb een Nederlandse achternaam, ‘van de Corput’, en als je dat vertaald krijg je ‘Hardwell’. Zo simpel is het eigenlijk!

Wat is je beste herinnering aan Nederland?
Mijn beste herinnering aan Nederland? Nederland is mijn thuis, dus ik zie het niet echt als een herinnering. Niks is zoals thuis, dus een specifieke herinnering heb ik niet. Als ik door mijn hometown Breda loop, voel ik me gelijk thuis. Als ik onderweg ben denk ik altijd aan thuis en aan mijn vrienden, wat zij op dit moment zouden doen.

Ga jij deze zomer ook feesten op Ibiza? Bestel je tickets voor de vetste feesten, waaronder Hardwell’s Carnival, veilig en vertrouwd via Ticketmaster.