Muziek

Fotoverslag: An Evening with Michael Bublé

Michael Bublé doet wat hij het liefste doet, in zijn lievelingszaal de Ziggo Dome.

An evening with Michael Bublé
Het is ruim 5 jaar geleden dat Michael Bublé voor het laatst in Nederland was. Maar na het verschijnen van zijn tiende album, Love (2018), was het tijd voor een nieuwe tour, An Evening with Micheal Bublé.
Fly Me To The Moon
Fly Me To The Moon, op de setlist van vanavond staan natuurlijk een aantal American standards die we uit zijn repertoire kennen.
Michael Bublé
De Ziggo Dome werd omgetoverd tot een grote nachtclub. Vanaf het podium een lange catwalk die eindige in een kleiner podium. Waar je ook zat of stond in de zaal, overal had je een prachtig uitzicht op de show.
Ziggo Dome
Michael sprak zich wel twee keer uit over hoe geweldig hij de Ziggo Dome vindt. Het is volgens hem één van de beste zalen ter wereld en gemaakt voor muziek. En hij komt en speelt er heel graag. Zo graag dat hij letterlijk de grond kuste. Oke, het was zijn eigen catwalk maar het gaat om het idee.
Michael Bublé
In totaal 116 shows zijn onderdeel van deze tour. 13 februari van dit jaar is hij gestart in Tampa, Florida. En pas eind april 2020 eindigt de tour in Monterey, Mexico. Met gelukkig voor Michael wel een break rond de kersttijd.
Michael is geen zanger die vastgeplakt aan zijn microfoonstandaard op het podium blijft staan. Het contact zoeken met het publiek doet hij graag en veel.
Meer dan 60 miljoen albums heeft Michael Bublé wereldwijd verkocht. Waaruit wel blijkt dat er een grote behoefte aan dit soort muziek is.
De man moet een waanzinnig goed conditie hebben. Naast perfect zingen, loopt en springt hij wat af in de Ziggo Dome.
Eén van mijn persoonlijke favoriete Louis Prima nummers I’m just a Gigolo wordt op het kleine podium midden in de zaal uitgevoerd. Met een klein ensemble dat de pan uit swingt.
Ziggo Dome
Het publiek is vol adoratie voor deze showman.
Michael Bublé dochtertje
Omdat Amsterdam één van zijn favoriete steden is heeft Michael zijn vrouw en dochtertje meegenomen. Heel even mocht ze op schoot bij papa.
Michael Bublé dochter
En ja hoor, meteen ruikt zijn hand naar baby poep. Terwijl ie net ervoor heeft verteld dat optreden voor hem een twee uur durende vakantie is waarin hij er even niet naar ruikt.
Hij is ook niet te beroerd om zijn stinkhanden te delen met zijn backing zangers.
Een big band van 34 leden staat op het podium.
Michael Bublé
Een grote zaal klein maken, dat is een kunst die Michael Bublé prima verstaat.
An Evening with Michael Bublé in de Ziggo Dome
Zijn tour gaat van grote arena’s naar stadions maar nergens zit het publiek zo dicht op een artiest als in de Ziggo Dome Nogmaals verklaart hij zijn liefde voor deze zaal.
Niet alleen is Michael Bublé een geweldig zanger, hij zou ook zo standup comedy kunnen doen. Hij vertelde dat hij heel graag met zijn vrouw en dochter, in Amsterdam, naar het Van Gogh museum en het Anne Frankhuis was geweest, maar dat in plaats daarvan drie uur door de Primark heeft gesjokt.
Michael Bublé
Een risicomomentje in de show, noemt Michael het. Iemand uit het publiek krijgt de kans een duet met hem te zingen. Zijn keus valt op Richie die even de sterren van de hemel zingt!
Michael Bublé
Of het waar is weet ik niet, maar volgens de geruchten staat op zijn rider (wensenlijst) dat in zijn kleedkamer een hockeypuck van het lokale ijshockeyteam moet liggen. Michael is namelijk een enorme ijshockeyfan en supporter van de Vancouver Canucks. In theorie moet er dus een puck van de Amstel Tijgers backstage in de Ziggo Dome hebben gelegen.
Ziggo Dome
An Evening with Michael Bublé is niet zo maar een concert. Hij is een entertainer pur sang en maakt de show heel persoonlijk en dichtbij.
Even nonchalant met je microfoon gooien.
Blijf maar eens op je stoeltje zitten als hij zo dicht bij je komt staan.
In 2016 werd er bij zijn zoon Noah leverkanker geconstateerd. Een schok voor Michael en zijn gezin natuurlijk. Zijn carrière als zanger ging even on-hold om zich volledig te focussen op zijn gezin. Even was er sprake van dat hij zelfs zou stoppen met de muziek. Gelukkig is zijn zoon weer beter geworden en kan Michael Bublé weer doen waar hij en wij heel blij van worden.
Laat het geen 5 jaar meer duren voordat ie weer terugkomt. Het was een heerlijke avond!