Muziek

Fotoverslag: Stormzy in AFAS Live

Dit weekend stond in het teken van regen, wind en Stormzy in de AFAS Live.

Stormzy AFAS Live
Eén van de grootste rappers van dit moment uit de Britse hiphop scene, Stormzy, stond afgelopen zaterdag in een uitverkochte AFAS Live
Stormzy energy crew
“Energy Creeeewwww!”
Stormzy tour 2020
Op dit moment tourt Stormzy met zijn H.I.T.H. album, kort voor Heavy Is The Head. De titel verwijst naar de verantwoordelijkheid die hij voelt om zich uit te spreken tegen sociaal onrecht.
Stormzy Amsterdam
“Amsterdam, this is such a legendary night…”
Het publiek in de AFAS Live ging lekker los op Stormzy. Talloze moshpits en t-shirts de lucht in.
Stormzy BBC
Michael Ebenazer Kwadjo Omari Owuo Jr, beter bekend als Stormzy, werd in 2015 al getipt op de ‘BBC Sound of 2015’-lijst.
Stormzy is één van de weinige artiesten uit zijn genre die zich hardmaakt voor het bespreken van depressie. Hij voelt die verplichting die samen gaat met zijn bekendheid. En hij spreekt uit eigen ervaring.
In 2014 bracht hij zijn eerste EP Dreamers Disease in eigen beheer uit.
Stormzy Glastonbury
Vorig jaar viel hem de grootste eer voor een Brits muzikant te deel: een headline slot op Glastonbury.
Een traditionele hiphop set-up: Stormzy on the mic en zijn vaste DJ Tiiny.
“Amsterdam is the perfect place for this song: Cigarettes & Cush”. Hm, welke sigaretten zou hij bedoelen?
Na zijn Glastonbury optreden zette Adele een lovend bericht op haar Instagram: “I have love in abundance for this strong, sweet and honest man.”
Stormzy - Vossi Bop
Het publiek ging lekker op hits als Vossi Bop.
Stormzy en Ed Sheeran
Stormzy is beïnvloed door grime-artiesten als Skepta en Wiley. Die laatste heeft nog wel wat kritiek op Stormzy vanwege zijn samenwerking met Ed Sheeran.
Rise up - boek Stormzy
Rise Up is ook de titel van het boek waarin Michael Omari in 2019 zijn verhaal schreef over hoe hij in vier jaar tijd uitgroeide tot wie hij nu is.
De energie vanuit de de zaal blijft maar komen. Stormzy hoeft er maar om te vragen, “Energy Crew!” en de handen gaan omhoog.
Radio 3FM heeft Stormzy op hun lijst met de beste 10 live-artiesten van dit moment gezet. En terecht.
Zijn Aziatische tour, die in maart zou plaatsvinden, heeft Stormzy afgezegd. Door de onrust die is ontstaan vanwege het Corona-virus vind hij het niet verstandig in China, Zuid Korea, Japan en Singapore grote menigten bij elkaar te brengen.
Tijdens zijn optreden op Glastonbury droeg Stormzy een steekvrij vest met de Britse vlag, ontworpen door de Britse kunstenaar Bansky, als protest tegen de vele steekpartijen onder jongeren.
Stormy Lowlands 2020
Om nog onbekende redenen heeft Stormzy zijn account op Twitter en Instagram onlangs op non-actief gezet. Gelukkig geldt dat niet voor zijn optredens. Tot op Lowlands!