Muziek

Review

Kensington trapt clubtour spetterend af in Paradiso

Deze avond was Kensington weer de band waar het tien jaar geleden allemaal begon.

Voor de mannen van Kensington is tegenwoordig al snel een zaal klein. Als je immers gewend bent om voor een volle Ziggo Dome te spelen, dan is een uitverkocht Paradiso aan de krappe kant. Het siert de mannen dan ook dat ze toch weer de tijd vinden om langs acht clubs in Nederland te touren.

Nog geen drie maanden geleden verkochten ze 80.000 Ziggo Dome tickets. Over vijf maanden staat hun volgende grote uitdaging te wachten, namelijk: de Johan Cruijff ArenA. En tussendoor: een kleine tour in Nederland, gevolgd door een een aantal data in het buitenland, want ook daar wordt aan de band getrokken. Voor de centen hoeven ze het niet meer te doen.

Voor de lol dus, want dat spat er vanaf als de heren het twaalf meter brede podium van Paradiso betreden. Geen vlammenwerpers, CO2-blazers, confettikanonnen of vuurwerkgordijnen. Vanavond is Kensington weer de band waar het allemaal mee begon zo’n tien jaar geleden. Lekker raggen op het podium, de nummers spelen zonder cue’s van special EFX, bewegende podiumdelen of groots licht spektakel.

Door de jaren heen heb ik Kensington vaak gezien. Van Eloi en Casper op een barkruk in een kroeg met twee akoestische gitaren tot de allergrootste zalen van Nederland. Maar zo met zijn vieren in Paradiso zie ik ze het liefst. Casper die aan de gitaar van Eloi trekt. De Fansingtons dicht op de band zonder barriers. De energie die van het podium afdruipt.

Er is zelfs ruimte om een bijna tien jaar oud nummer als Zeroes te spelen. Verschenen op de eerste EP waar Niles op meedrumde en waar Casper nog leadzanger was. “Dat klinkt voor jullie toch als een nieuw nummer” grapt Eloi. Waarna Casper hem bijvalt met “Nou, voor mij ook hoor”.

Dat maakt dit soort kleinere optredens zo leuk en speciaal. Ook als fotograaf sta je dicht op de band en niet voor een metershoog podium. Deze foto’s zijn ongetwijfeld heel anders dan op de grote festivals en ArenA show die later dit jaar gaat komen. Toch zal er één ding gemeen zijn: het plezier in het spelen spat er vanaf!