Muziek

Merol lekker met de meiden en jongens in Paradiso

"Ik doe toch lekker wat ik wil."

Tickets voor Merol

Het begon allemaal met een voorzichtig concert in de kleine zaal van Paradiso. Kijken of die vol zou lopen. Toen die tickets binnen no-time weg waren werd er een Paradiso Noord aan vastgeplakt, maar ook dat bleek nog niet voldoende om aan de vraag naar tickets te voldoen. Het Paradiso trio werd volgemaakt met een optreden in de Grote Zaal die ook nog eens stijf uitverkocht. Een unieke serie optredens van een nieuwe Nederlandse artiest: Merol.

Ze begint haar optreden als een paarse zeemeerMerol die uit een grote kitscherige schelp komt. Omhoog geholpen door twee assistenten met ontbloot bovenlichaam. Het credo voor vanavond is ongecompliceerde lol. En wat is daar precies mis mee.

Merel Baldé, is een actrice die in 2018 haar eerste EP Boter uitbracht met daarom het nummer Ik wil een kind van jou, wat aandacht krijgt op 3FM. Later dat jaar volgt haar doorbraak nummer: Lekker met de meiden. Binnen no-time krijgt ze daar een soort van cultstatus door. Aanstekelijke melodieën gaan gepaard met ongefilterde teksten. Hou je bek en bef me, haar laatst verschenen nummer is daar nog wel het beste voorbeeld van.

Ik hoef geen naam, geen ditjes en datjes.
Bespaar me please foto’s van je katjes.
Hou je bek en bef me.

Het gaat te ver om te zeggen dat ze een ‘Voice of her generation’ is, maar feit is wel dat de teksten vanuit een sterk vrouwelijk karakter geschreven zijn.

In Paradiso worden die nummers keihard meegezongen. Iedereen in de zaal gaat mee in het verhaal van vanavond. Merol wordt onthaald als een popidool, haar naam wordt gescandeerd tussen de nummers door. Alsof het een rol in een toneelstuk of film betreft speelt Merel, de ongecompliceerde popster Merol.

Naast haar op het podium trouwens een prima band. De show mag dan vol polderglam- en glitter zitten, de muziek is slim, poppy en aanstekelijk. Deze Paradiso shows zijn de eerste in deze samenstelling, maar de combinatie is klaar voor de zomerfestivals. En daar achteraan volgt in het najaar een tour door Nederland en zelfs België. Ongetwijfeld komt daarvoor nog wat nieuw materiaal van Merol uit dat weer wat stof zal doen opwaaien.

Een ideale mix: een sterk karakter, aanstekelijke nummers, herkenbare teksten en een beetje controverse.

En als iemand vraagt: “Maar hey, wie ben jij?”
Boeien, doe toch chill, rustig.
Ik doe toch lekker wat ik wil!
Lekker met de meiden.