Muziek

Review

Nieuwe Muziek: Gus Dapperton

Van dagdromer naar indiepopartiest.

Tickets Gus Dapperton

Brendan Rice, beter bekend onder de naam Gus Dapperton, is een songwriter die opgroeide in New York. Hij is nog maar 21 jaar jong maar dat weerhoudt hem er niet van om nu al vele nummers te schrijven en te produceren.

Gus Dapperton - I'm Just Snacking
Carrière

Hij is nog maar net aan zijn carrière begonnen. Deze startte namelijk in 2015 toen hij zijn muziek via SoundCloud en YouTube ging delen. De afgelopen twee jaar heeft hij al 2 albums uitgebracht: ‘Yellow and Such’ in 2017 en ‘You Think You’re a Comic!’ in 2018. Zijn videoclips van ‘I’m Just Snacking’ en ‘Prune’. gingen snel viral op YouTube. Zijn hit ‘Lacking Spectacle’ werd gebruikt in de Netflix serie 13 Reasons Why.

De indiepopmuzikant neemt zelf zijn muziek op en dit doet hij met live instrumenten om het zo puur mogelijk te houden. Wanneer het te ‘perfect’ klinkt naar zijn zin gebruikt hij zelf een radio om zo alsnog een rauw randje te creëren.

Extravagante stijl

Hij wil zichzelf van de anderen onderscheiden door middel van zijn uitgesproken kledingstijl. Hij laat zich graag inspireren door de jaren ’90 en vintage stijl. Hij houdt van wel wat kleur, draagt eyeliner, veel accessoires en een bril met dikke jampotglazen.

Nieuwe muziek

Dapperton heeft net een nieuwe single uitgebracht ‘World Class Cinema’ waarbij hij een muziekvideo heeft laten produceren door Matthew Dillon Cohen. In deze video worden verschillende iconische filmmomenten gebruikt en laat Gus zijn spectaculaire dansmoves zien.

Wil jij Gus Dapperton live bewonderen? Er zijn nog tickets beschikbaar voor zijn concert op 3 maart in de Melkweg, Amsterdam.

🎶 Beluister op Spotify 🎶