Muziek

fotoserie

Pure fun met Rod Stewart in de Ziggo Dome

Rod the Mod rockt nog steeds.

In het begin zegt Rod het zelf al: “You’re gonna get two hours of pure fun!” En daar is niets aan gelogen. Vanaf het eerste nummer, Infatuation, krijgt de Ziggo Dome een mooie doorsnee van zijn carrière en hits, al zijn 22 nummers niet voldoende om iedereen aan zijn trekken te laten komen. Reason to Believe, Every Picture Tells a Story en Downtown Train zijn zomaar een paar nummers die ik mis vanavond. Daarentegen worden we wel verwend met Young Turks, You Wear It Well, Maggie May, Da Ya Think I’m Sexy en zoveel meer.

Dit jaar is Rod 74 jaar geworden, maar dat geef je hem echt niet als hij op het podium staat. Geen idee in welke staat hij ’s ochtends uit bed rolt, maar vanavond staat er nog een uiterst fitte en goed bij stem zijnde rock ’n roll zanger. Net als zijn leeftijdsgenoten The Rolling Stones. Vergezeld door een grote band die weet hoe ze in dienst van Rod’s muziek moeten spelen.

Er vallen me wel twee dingen op aan zijn band. De mannen zien er allemaal uit als obers in een Spaans restaurant en als je als vrouw geen blond haar hebt is er geen plek in zijn begeleidingsgroep. Blondes Have More Fun is blijkbaar nog steeds Rod’s motto. Om het af te maken zijn Rod en zijn zangeressen kleurrijk gehuld in panteroutfits. Nel Veerkamp zou trots op hem zijn!

Zijn Schotse afkomst wordt ook niet verloochend. Voordat het grote doek voor het podium omhoog gaat, klinken de doedelzakken met Scotland the Brave door de zaal. En als je goed kijkt zie je op de bassdrumvellen van de twee drumstellen Rod’s grote liefde terug: Celtic FC. Rod is een enorme voetbalfan en toont dat nog eens door levensgroot op het grote LED-scherm achter hem een foto te laten zien van Ajax die net, aan de overkant van de Ziggo Dome in de Johan Cruijff ArenA, zo goed als zeker kampioen zijn geworden. Met de felicitaties van Rod zelf.

Als Rod Stewart fan krijg je vanavond precies wat je zou willen. Een nog steeds rockende Rod die er met hart en ziel ingaat. Misschien niet meer zo mobiel als in zijn jonge jaren, maar zijn stem is nog steeds top. En zijn muziek… Wat een carrière heeft deze man toch.