Muziek

Fotoverslag

Robbie Williams in Ziggo Dome 2023

Fotograaf Ben Houdijk legde Robbie Williams vast in tijdens zijn XXV Tour 2023 in Ziggo Dome Amsterdam. Lees zijn fotoverslag hier:

Robbie Williams is en blijft de kwajongen die hij altijd al is geweest. Hij is 48 jaar inmiddels, maar nog steeds staat er een brutaaltje op het podium die het vermaken van een groot publiek tot kunst heeft gemaakt.
Eén ding is duidelijk vanavond, Robbie is gekomen om ons te vermaken. En dat lukt! Vanaf het eerste moment eet de Ziggo Dome uit zijn hand.
Robbie hoeft het maar te vragen en de handen gaan massaal omhoog.
Het is inmiddels al wat jaren geleden dat Robbie in ons land was. Vijf jaar geleden stond ‘ie nog in het Goffertpark, Nijmegen. Hij lijkt weer meer dan ooit zin te hebben om op te treden.
Robbie heeft een nieuwe coupe in een zilvergrijze kleur. Een soort van moderne hanekam.
Rondom de catwalk staan de geluksvogels met een Golden Circle-ticket, maar door die catwalk komt Robbie ook wel lekker dicht bij de rest van de zaal.
“Vroeger probeerde ik van jullie allemaal te houden” en “hey, ik ken jou nog uit die tijd”. Tegenwoordig is Robbie een stuk rustiger geworden.
Deze tour is om Robbies 25-jarig bestaan als artiest te vieren. Inmiddels is dat al 27 jaar, maar we weten waarom dit is uitgesteld…

Op zijn compilatie album XXV staan nieuwe versies van oude hits. Die nieuwe versies komen ook vanavond voorbij.
Ik kan me voorstellen dat een artiest na zoveel jaar en na zoveel keer het nummer live gespeeld te hebben een nieuwe versie ervan opneemt. Door de jaren heen veranderd zo’n nummer natuurlijk.
Een grote band, zangeressen, danseressen en een flink decor, je verwacht niet anders van een artiest van deze grootte.
De opening van de show is het nummer Hey Wow Yeah Yeah van zijn album Take the Crown uit 2012.
Als een ware Elvis Presley komt Robbie achter de schermen vandaan.
3 uitverkochte shows geeft Robbie dit jaar in de Ziggo Dome.
Mocht je naast kaarten hebben gegrepen voor deze shows dan kun je ook nog terecht op Pinkpop. In 2015 stond ie daar ook en die show was een geweldig groot feest in Landgraaf.
Robbie heeft de gave om een groot publiek uit zijn handen te laten eten.
Ook vanavond doet Robbie een aantal covers. Het door Wilson Pickett bekend geworden Land of a Thousand Dances bijvoorbeeld.
En Don’t Look Back In Anger van Oasis.
Het telt niet echt als een cover want hij zat zelf in Take That maar The Flood kwam nog
voorbij met bijbehorende videobeelden.
Het voorprogramma van deze tour wordt verzorgt door Lufthaus. Op zich een aparte keuze voor een support act, behalve als je weet dat Robbie met twee vrienden van hem, Tim Metcalfe en Flynn Francis, deze formatie heeft opgericht. Een eerste single Soulseekers is inmiddels al uit.
Robbie experimenteerde al eerder met elektronische muziek op zijn album Rudebox uit 2006.
De show is voorbij voordat je erg in hebt. Naast de ijzersterke nummers is Robbie ook nog eens zeer vermakelijk in zijn praatjes tussendoor
De man kan altijd nog als stand up comedy artiest aan het werk.
Maar laat hem vooral maar altijd Angels blijven zingen. Dat nummer met de hele Ziggo Dome als koor blijft je toch raken.
Je zou willen dat Robbie Williams ieder jaar wel een keer naar Nederland zou komen. Dat gaat niet maar voorlopig hebben we Pinkpop nog te goed in juni.

Robbie Williams zelf live ervaren?

Hij heeft nog één Nederlands concert gepland staan in Ziggo Dome als onderdeel van zijn XXV Tour op 13 februari 2023. Let op: er zijn nog weinig tot geen tickets beschikbaar voor deze show, maar het is nog wel mogelijk om doorverkooptickets te kopen van andere fans. Robbie Williams speelt ook op Pinkpop op zaterdag 17 juni 2023.