Muziek

Review

Shawn Mendes brengt ‘Youth’ naar de Ziggo Dome

Shawn Mendes begon gisteravond zijn World Tour met een uitverkochte show, in Amsterdam, in de Ziggo Dome.

Voor ik verder ga wil ik eerst duidelijk maken dat Shawn Mendes dit jaar (8 augustus om precies te zijn) pas 21 wordt. Laat dat even goed tot je doordringen. 21…

Verder wil ik graag kwijt dat gisteren de eerste show was van de World Tour die hem naar 97 grote zalen over de hele wereld zal brengen. Van Montreal tot aan Auckland, Nieuw Zeeland. Alleen Azië ontbreekt (nog).

In 2017 stond hij voor het eerst in een volle Ziggo Dome tijdens zijn Illuminate tour, hij speelde toen in totaal 60 zalen en voor ruim 650.000 bezoekers. Ik denk dat Shawn met deze tour wel eens over de 1 miljoen bezoekers heen kan gaan.

Hij verkoopt niet alleen veel tickets; zijn streams gaan net zo hard door het plafond. ‘Treat You Better’, van zijn vorige album kruipt al dicht tegen de 1 miljard streams aan. Op YouTube is de video al 1,6 miljard keer bekeken.

Uit alle cijfers blijkt dat Shawn een gecertificeerd superster is. Een wereldster zoals er maar weinig zijn. En toch neemt hij nog de moeite om op straat  op de foto te gaan met fans. Omdat de Ziggo Dome concerten de eerste van de tour zijn, wordt er al een paar dagen gebouwd en gerepeteerd in de Ziggo Dome en dus is Shawn in Amsterdam. Dinsdag zijn zo’n 200 fans die zijn hotel belegerden zo gelukkig geweest om met hem op de foto te mogen, onder strikt toezicht van zijn bodyguards.

Nadat in mei 2018 zijn derde album, Shawn Mendes, is uitgekomen heeft hij op een aantal festivals gespeeld, maar nu is het tijd voor Shawn Mendes The Tour. Een tournee die volledig in het teken van het album staat.

Mooi dat hij Amsterdam als kick-off gebruikt. Zuid-Amerikaanse fans zullen moeten wachten tot het einde van het jaar… Ik zal niet al te veel verklappen van de show want vanavond doet hij het nog een keer, maar ongetwijfeld staan Twitter, Instagram en YouTube al vol met beelden. Je hebt het niet van mij 🙂