Muziek

Wat jij wilt weten over tickets op naam bij Ed Sheeran

Voorpr-Ed! Ed Sheeran komt bijna naar Amsterdam.

You look happier! Dat is ook niet zo gek, want 28 en 29 juni komen nu wel heel dichtbij. Dat betekent een big smile op het gezicht van iedereen die een ticket heeft voor Ed Sheeran in de Amsterdam ArenA. Tenminste, als op dat ticket jouw naam staat.

Tickets op naam, hoe werkt dat ook alweer?

De tickets voor Ed Sheeran’s komende concerten zijn als gepersonaliseerde tickets verkocht. Dit betekent dat je bij het kopen jouw naam en de naam van degene met wie je gaat op het ticket moest zetten en dat je je bij binnenkomst moet kunnen legitimeren. Degene die destijds nog niet wisten met wie ze zouden gaan, kregen de optie op alle tickets (de ticketlimiet was vier) zijn of haar eigen naam te zetten. Alle personen móéten dan tegelijk met diegene naar binnen.

Wat is daar het voordeel van?

Tickets op naam verkopen is een manier om zwarthandel tegen te gaan en de tickets zoveel mogelijk in handen te laten komen van de echte fans. Doordat de koper van de tickets zijn of haar naam op het ticket moet zetten én zich moet kunnen legitimeren bij de ingang, wordt het voor zwarthandelaren heel onaantrekkelijk gemaakt de tickets door te verkopen. Er zit natuurlijk ook een nadeel aan en dat is dat als je verhinderd bent, je zelf ook niet je ticket kunt doorverkopen.

Waarom kan ik mijn naam niet laten wijzigen?

Nu zou je kunnen zeggen de oplossing te hebben, namelijk: gewoon de naam laten wijzigen! Dat kan juist niet. Zou dit wel kunnen, dan kunnen zwarthandelaren dit dus ook. En zo is het hele idee van tickets op naam in één klap verdwenen. Zie het dus eigenlijk als een voordeel dat deze regels streng worden nageleefd. De zwarthandelaren worden zo echt een hak gezet.

Maar je tickets annuleren kan ook niet. Waarom niet?

Alleen in sommige, zeer uitzonderlijke gevallen konden wij een annuleringsverzoek indienen bij de organisatie. Helaas is dat op dit moment niet meer mogelijk.

Wij hopen je zo meer antwoord te hebben gegeven op je vragen over tickets op naam bij Ed Sheeran. Dan rest ons alleen nog te zeggen: veel plezier bij Ed Sheeran op 28 en/of 29 juni! En vergeet je legitimatiebewijs niet 😉