Nieuwe muziek

Nieuwe Muziek: Beachdog

In onze rubriek 'Nieuwe Muziek' bespreken we de interessantste nieuwe artiesten. Deze keer bespreken we grunge en hardcore band Beachdog.

Tickets voor Beachdog

Terwijl de muziekindustrie even on hold werd gezet de afgelopen twee jaar, hebben de bandleden van Beachdog niet stil gezeten. De vijf mannen hebben met veel enthousiasme een nieuwe harde rockband gevormd en staan te popelen om met hun toegankelijke songs een groot publiek aan te spreken.

Wie is Beachdog?

Eind vorig jaar leerde het grote publiek de nieuwe band kennen als de nieuwe band van voormalig John Coffey-zanger David Achter de Molen, die viraal ging op Pinkpop door een biertje te vangen. John Coffey, de punkband die 10 jaar lang succesvol was in Nederland en daarbuiten, stopte in 2016. Achter de Molen ging zich bezig houden met andere dingen, zoals podcasts maken, maar na een tijdje begon het toch weer te kriebelen. Het resultaat is Beachdog.

Maar hij staat natuurlijk niet alleen op de planken. Samen met Sybrand Hiemstra (ritmegitarist), Ruben Lisman (gitarist), Mex van Gestel (drummer) en Vincent Kuipers (bassist) spelen ze een mix van grunge en hardcore punkrock. Tijdens het schrijven houden ze dan ook verschillende grunge, emo en shoegazebands in het achterhoofd. Toch slagen ze er telkens in hun eigen sound door te voeren in hun songs. Zo ook in hun nieuwste single Good Morning in samenwerking met Robin Piso.

Beachdog - Good Morning ft. Robin Piso (Official Video)
Beachdog – Good Morning ft. Robin Piso (Official Video)

Hoe klinkt hun muziek?

Beachdog maakt muziek voor publiek dat met hun vuist in de lucht wil genieten van echte harde rockmuziek. Bij hun shows kan je helemaal losgaan in de moshpit in een zweterige zaal. Hun debuutsingle Crawl in Pieces werd gelijk veel gestreamd en werd opgepikt door Spotify’s New Alternative-playlist.

Hun naamloze debuutalbum verscheen afgelopen vrijdag. Zelf omschrijven ze de plaat als een mix van Foo Fighters, Soundgarden, Touché Amoré en Turnstile. Het album zit vol met explosieve gitaarsolo’s en bevat veel grungy rocktracks. Check het debuutalbum hieronder.

Beachdog – Beachdog

Knallende start

Met het festivalseizoen dat is begonnen stroomt ook de agenda van de band steeds voller. Zo stonden ze op Paaspop en spelen ze in juni op Vestrock 2022. Naast de festivals staat de band ook op het podium bij diverse poppodia. Zo spelen ze op 12 mei een uitverkochte show in Tilburg. Als je de band binnenkort wil zien, kan je het beste tickets scoren voor hun concert in Melkweg op 29 mei. Ze zijn dus goed van start gegaan en we zullen de komende tijd waarschijnlijk nog veel meer van de band voorbij zien komen.

Beachdog - Milk (Live Session)
Beachdog – Milk (Live Session)