Nieuwe muziek

Nieuwe Muziek: Mimi Webb

In onze rubriek 'Nieuwe Muziek' bespreken we de interessantste nieuwe artiesten. Deze keer bespreken we de Britse popsensatie Mimi Webb.

Tickets voor Mimi Webb

Mimi Webb heeft een goede periode achter de rug. Nadat de Britse viraal ging op TikTok met haar nummer Before I Go, zijn verschillende nieuwe releases uitgebracht zoals Good Without en House on Fire. De jonge zangeres bouwde al snel een trouwe fanbase op, die dit jaar kunnen genieten van haar eerste tour.

Wie is Mimi Webb?

Een jaar geleden leerde we Mimi kennen door haar single Before I Go. De Britse, nu 21-jarige, singer-songwriter raakte hierdoor in één klap bekend bij het grote publiek. Op TikTok liet ze haar waanzinnige stem en teksten horen en al snel groeide haar account (de teller met volgers staat inmiddels al op 1,2 miljoen!). Zelf zegt ze in gesprek met Ticketmaster UK het volgende over de afgelopen jaren: ”Weet je wat, het is zo gek. Als ik terug kijk, alleen al naar het afgelopen jaar, en hoe snel het is gegaan, dat is echt geweldig. Ik ben er helemaal klaar voor om dit jaar nog harder en groter te gaan en alles te bereiken wat ik wil”.

Mimi Webb - Before I Go (Official Music Video)
Mimi Webb – Before I Go

Hoe klinkt haar muziek?

Mimi haar muziek is typische pop met diepe en betekenisvolle teksten. Zo zingt ze over een relatiebreuk, liefdesverdriet en andere situaties die ze meemaakt in haar leven. Dat maakt voor veel van haar, over het algemeen jonge, luisteraars de teksten herkenbaar. Haar hit Good Without gaat bijvoorbeeld over het feit dat ze zich beseft beter af te zijn zonder haar ex door alles wat ze samen hebben meegemaakt. Ook blijft haar muziek populair bij het platform TikTok waardoor Mimi uitbrak. Veel van haar up tempo-liedjes worden gebruikt bij nieuwe trends en worden er dansjes op bedacht.

Mimi Webb - Good Without (Official Music Video)
Mimi Webb – Good Without

De rol van social media voor Mimi’s succes

Social media is anno 2022 van grote invloed op het succes van opkomende artiesten. Vooral TikTok heeft hierbij voor Mimi een bijdrage geleverd. ”Ik denk dat de industrie erg veranderd is met platforms als TikTok. Er worden iedere dag nieuwe artiesten ontdekt op sociale media en TikTok gebruikers hebben veel invloed op wat voor deal zij krijgen. Het is heel gek om te zien hoe dat werkt’. Maar het biedt ook veel nieuwe mogelijkheden. ‘Ik vind het een geweldig platform voor artiesten, ze kunnen zelf op een makkelijke manier de app openen en hun muziek delen. Ze hebben geen team, label of een budget nodig. Artiesten kunnen nu hun eigen carrière beïnvloeden en dat dat kan is waanzinnig” aldus Mimi over TikTok.

The Seven Shades of Heartbreak Tour

Na het succes van haar singles, is Mimi nu volop bezig met haar The Seven Shades of Heartbreak Tour. Helaas moeten de Europese fans nog even geduld hebben, want de Europese tour is verplaatst naar mei en juni, maar in Engeland en Ierland speelt ze het dak eraf.

@mimiwebb_

I couldn’t believe it ❤️

♬ House On Fire – Mimi Webb

Toekomstplannen

De 21-jarige is nog lang niet van plan om het hierbij te laten en is erg bezig met de toekomst. Zo zegt ze: ”Als ik vooruit kijk in 2022 zie ik vooral touren, nieuwe muziek en alles grootster en beter aanpakken dan voorheen”. En dat tweede komt ze meteen al na: een tijdje geleden publiceerde ze haar nieuwe single House on Fire en met al ruim 2 miljoen weergaven is het opnieuw een hit geworden.

Mimi Webb - House On Fire (Official Music Video)
Mimi Webb – House on Fire

Helaas is haar concert in Melkweg uitverkocht, maar er zijn nog wel kaarten voor haar optreden tijdens Pinkpop 2022 op zaterdag 18 juni.

De beste tracks van Mimi Webb