Nieuwe muziek

Nieuwe Muziek: Tom Walker

Ontmoet deze singer-songwriter met rauwe stem uit Manchester.

Tickets voor Tom Walker

In Ticketmaster Nieuwe Muziek zetten we artiesten in de spotlights, waarvan we veel verwachten in de live music scene. Met onze experts gaan we op zoek naar de meest veelbelovende opkomende artiesten.

Er is zeker iets anders aan de muziek van Tom Walker. Het zijn de stijgende melodieën van nummers als Just You And I, het krachtige Leave A Light On en zijn samenwerking met Kojey Radical voor het nummer Sun Goes Down, die zijn geluid uniek maken.

Tom Walker - Leave a Light On (Official Video)

In 2017 stormde Tom Walker wereldwijd de hitlijsten binnen en tourde hij met The Script in de Verenigde Staten. Op 25 april staat hij in een uitverkocht Paradiso Noord. Gelukkig keert de zanger op 2 december terug naar Amsterdam voor een concert in de Melkweg. Deze zomer is hij ook nog eens te zien op Pinkpop.

Tom Walker - Blessings (Official Video)

Naast het voorbereiden op vele concerten, is Tom Walker druk bezig met de voorbereidingen voor de release van zijn debuutalbum. Hij werkt aan dit album met producer Jim Abbiss, die eerder al samenwerkte met onder andere Arctic Monkeys, Kasabian en Adele.

De Schotse zanger ontwikkelt zijn karakteristieke singer-songwriter geluid door dit te mengen met een nog rauwer en complex geluid.

Tom Walker - Heartland (Official Video)

Hoe ziet je leven eruit sinds de release van je Blessings EP?

Het was het beste jaar tot dusver. Ik ben overal geweest, tourend door de Verenigde Staten, Europa en Groot-Brittannië als support act voor geweldige artiesten. Daarnaast had ik mijn eigen tour door Groot-Brittannië. Het was echt top.

Je hebt je stempel achtergelaten in de Verenigde Staten. Hoe voelt dat?

Touren door de Verenigde Staten, dat is echt fantastisch. Ik kan niet wachten om volgend jaar terug te keren. De sfeer is er altijd goed, maar het is heel raar om mijn eigen muziek daar op de radio te horen.

Hoe ziet 2018 eruit voor Tom Walker?

2018 is het jaar van meer shows en meer muziek. De afgelopen twee jaar ben ik bezig geweest met het schrijven van mijn debut album, die dit jaar eindelijk klaar is. Ik heb het geluk gehad om met Jim Abbis een aantal nummers op te mogen nemen en ik ben er nu écht klaar voor om dit album met de wereld te delen.

Is er een locatie waarin je heel graag wilt optreden?

De Manchester Arena. Toen ik opgroeide was dit de plek waar ik al mijn favoriete bands zag. Volgend jaar gaat dit gebeuren, ik ben er alleen nog niet uit hoe of wanneer.

Hoe zou jij jouw muziek in één zin omschrijven?

Hiphop beats, een rauwe stem, een hint van pop, reggae en blues – dit is een vraag die ik altijd lastig vind om te beantwoorden.

Tom Walker live zien?

25 april / Paradiso Noord – Uitverkocht
17 juni / Pinkpop
2 december / Melkweg