Sport

Terugblikken op het WK Baanwielrennen 2018

Nederland en wielrennen: een Gouden combi.

De prestaties van de Nederlandse wielrenners spreken op dit moment internationaal tot de verbeelding. Een maand geleden op het WK Baanwielrennen in Apeldoorn bleek nog eens waarom. Graag blikken we nog even terug naar deze wedstrijd, die voor ons land ongekend succesvol was.

Veel Goud, Zilver en Brons voor Nederland
Was je niet bij dit wielerevent, dan heb je het als liefhebber vast wel op tv gevolgd; NOS zond alle wedstrijden op vrijdag, zaterdag en zondag live uit. Het was een feest om te zien dat Nederland het best presterende land was, met maar liefst 5x Goud, 5x Zilver en 2x Brons. Het versloeg daarmee zelfs het grote en geroemde UK.

Kirstin Wild was de koningin van het toernooi, met maar liefst drie gouden plakken. Het andere goud werd behaald door Jeffrey Hoogland en de mannenploeg op het onderdeel teamsprint.

Terug van weggeweest
Het WK Baanwielrennen werd 7 jaar geleden voor het laatst in Nederland gehouden, op zijn vertrouwde plek Omnisport in Apeldoorn, geliefd om zijn fantastische locatie en wielerbaan. Op het WK Baanwielrennen kon het publiek genieten van verschillende onderdelen: van sprint en achtervolging tot aan de Puntenkoers en het Omnium. Op het event kwamen maar liefst 17.000 bezoekers af! De organisator is Libéma Profcycling, die ook verantwoordelijk is voor het EK Veldrijden in Den Bosch.

Tickets voor wielerevents
Wil jij ook een keer zo’n spannend wielerevenement van dichtbij meemaken? In november organiseert Libéma Profcycling het Wielerpassie Festival gecombineerd met het EK Veldrijden in Den Bosch. Meer informatie over de ticketverkoop volgt snel.