Sport

Dafne Schippers trekpleister op de Flame Games

Na haar historische prestaties in Peking is Dafne Schippers zaterdag 5 september natuurlijk dé trekpleister van de Flame Glames in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

WK in Peking

De organisatie van de Flame Games had waarschijnlijk een vooruitziende blik toen ze Dafne Schippers als eerste atlete vastlegde voor dit unieke atletiekevenement. De ster van de Utrechtse was rijzende, maar dat ze tot zulke hoogten tijdens het WK in Peking zou stijgen konden alleen de echte kenners voorspellen. Dafne Schippers schreef in China sportgeschiedenis. Met het goud op de 200 meter en het zilver op de 100 meter liep zij zich in de Eregalerij der Groten.

Schippers en meer WK-winnaars in Amsterdam

Net als in Peking wil Schippers ook in Amsterdam op de 100 meter onder de elf seconden lopen. Met de steun van het publiek en met goede weersomstandigheden moet dat zeker gaan lukken. Natuurlijk worden Schippers en alle andere succesvolle WK-gangers in Amsterdam voor hun races uitbundig gehuldigd. Met de winnaars van WK-zilver (Fabrice Lapierre) en WK-brons (Wang Jianan) op de startlijst belooft het verspringen bij de mannen ook een toponderdeel te worden tijdens de derde editie van de Flame Games. Beide heren hoefden tijdens het WK in Peking alleen hun meerdere te erkennen in de Brit Greg Rutherford, de regerend olympisch kampioen.

De Flame Games

De Flame Games zijn een unieke mix van topatletiek en entertainment. Zo kunnen kinderen op het voorplein van het Olympisch Stadion voorafgaand aan het hoofdprogramma kennismaken met het leven van een topatleet. Denk aan het meten van hun snelheid bij het werpen, een sprong terug zien op televisie, sprinten op hoge snelheid en nog veel meer. Daarnaast organiseert Dafne Likes, de foodblog van Dafne en haar zus Sanne, een kookworkshop voor kinderen.

Het voorprogramma, met onder meer regionale atleten, begint om 17.30 uur. Het hoofdprogramma, waarin Nederlandse topatleten zich voor eigen publiek kunnen meten met internationale sterren, speelt zich af tussen 20.00 en 22.15 uur.

Flame Games | 05 september 2015 | Olympisch Stadion, Amsterdam

Rens Muller
Rens Muller had lang de droom profvoetballer te worden. Belandde in de journalistiek. Begon met het optikken van de duivenuitslagen. Werd later hoofdredacteur van Veronica Magazine. Is nu onder meer verantwoordelijk voor het mediamerk Sport International.