Tentoonstellingen

Ga mee op reis met Louis Vuitton in Amsterdam

Legendary Trunks: de fascinerende wereld van Louis Vuitton-koffers. Nu te zien in Beurs van Berlage.

Tickets

Woensdagavond vond in de Beurs van Berlage in Amsterdam de wereldpremière plaats van ‘Legendary Trunks: de fascinerende wereld van Louis Vuitton-koffers’. Een tentoonstelling die je bijna letterlijk mee op reis neemt met onder andere Franklin D. Roosevelt en Tommy Hilfiger en hun bagage. In de tentoonstelling vertellen meer dan 300 Louis Vuitton-koffers je het verhaal uit de Gouden Eeuw van het reizen. Fashion, reizen én geschiedenis in één! Wij namen alvast een kijkje.

De collectie is privé-eigendom van de Zweedse verzamelaar Magnus Malm. In het begin van de tentoonstelling neemt Malm je vooral mee op zijn persoonlijke reis. Hij vertelt per koffer over zijn herinneringen aan het item, bijvoorbeeld de reizen die hij er mee heeft gemaakt of hoe hij aan de koffer komt.

Sommige koffers, tassen of andere items van de collectie zijn afgedekt, maar de meeste koffers kun en mag je ook echt aanraken. Wauw, voel dat vakmanschap! Ook fijn: bij binnenkomst krijg je meteen een audiogids in handen. Met één druk op het scherm van je handtablet, krijg je direct meer informatie en kun je de verhalen achter de koffers lezen of beluisteren, wanneer je dat wenst.

De oudste koffer uit de collectie stamt uit 1850. De tijdreis die je maakt tijdens de tentoonstelling gaat onder meer langs Franklin Delano Roosevelt, de eerste president in functie die per vliegtuig reisde. Geheel in stijl, met de Louis Vuitton ‘kastkoffer’, voorzien van lades en kledinghangers. Probeer je nu eens voor te stellen dat je zo’n koffer op de bagageband bij Schiphol zou leggen!

Naast de authentieke Louis Vuitton-koffers kun je nog tal van andere items uit handen van de ontwerper bewonderen. Ben je een liefhebber van Louis Vuitton, design, mode en/of reizen, dan kunnen we alleen maar adviseren: bezoek de tentoonstelling! Deze is nog tot en met 18 februari 2018 te zien in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Tickets bestel je hier (cadeautip!).