Tentoonstellingen

THE ART OF BANKSY – de tentoonstelling die je niet mag missen

Na de bekendmaking op onze Facebook en Instagram wisten wij het zeker: THE ART OF BANKSY is dé tentoonstelling die je moet zien deze zomer. Van 18 juni tot en met 30 september staat de Beurs van Berlage in Amsterdam in het teken van deze mysterieuze straatartiest. Maar wie is Banksy en waarom is hij zo ongekend populair? Lees snel verder en laat je overtuigen deze tentoonstelling te bezoeken!

Banksy

Niemand weet wie hij is en toch weet iedereen wie hij is. Begonnen als een graffiti-artiest in Bristol, wist hij wereldwijd bekendheid te genereren met zijn spraakmakende urban art. Hij zette Bristol zodanig op de radar, dat mensen zelfs Bristol bezochten in de hoop meer te weten te komen over hem. Maar tot aan vandaag de dag blijft zijn identiteit voor iedereen een mysterie. Hij weigert deel te nemen aan interviews en houdt zichzelf verborgen voor het grote publiek. Behalve voor kunstverzamelaar Steve Lazarides, wie bevriend is geraakt met Banksy en hem is gaan vertegenwoordigen.

Banksy’s kunstwerken zijn kenmerkend voor satire, zwarte humor, epigrammen en maatschappelijke en politieke statements.

“There’s nothing more dangerous than someone who wants to make the world a better place” – BANKSY

Steve Lazarides

De Engelse galerijeigenaar Steve Lazarides groeide op in Bristol en studeerde fotografie aan de Newcastle University. Hij zette als één van de eerste personen street art op de kaart en is op dit moment vooral bekend als agent van Banksy.
Steve ontmoette Banksy bij een fotoshoot van Sleaze Nation Magazine. Hij verkocht enkele kunstwerken van Banksy aan vrienden en werd al snel Banksy’s agent. Sommige bronnen claimen dat hij de verantwoordelijke is voor het ‘lanceren’ van Banksy’s carrière.
De kunstwerken die te zien zijn in de Beurs van Berlage zijn afkomstig uit diverse privécollecties en de collectie van Steve.

THE ART OF BANKSY in de Beurs van Berlage

De tentoonstelling THE ART OF BANKSY komt rechtstreeks uit Istanbul naar Amsterdam. De expositie omvat ruim 85 iconische stukken van Banksy, waaronder de beroemde ‘Girl and Balloon’ en ‘Laugh Now’. Om de kunstwerken te bekijken waan je je in de straten van Londen, Londense metrostations, huiskamers en de werkplaats van Banksy, welke allemaal zijn nagebootst binnen high-tech displayinstallaties. Een bijzondere ervaring voor jong en oud, een feest voor de echte street art fan. Of je nu een kunstliefhebber bent of niet, THE ART OF BANKSY moet-je-zien!

THE ART OF BANKSY | 18 juni t/m 30 september 2016 | Beurs van Berlage, Amsterdam

Laugh-now