Ticketmaster

Bescherm jezelf: verberg de barcode

We kennen allemaal dat fantastische gevoel wanneer je tickets hebt gescoord voor de megapopulaire show van jouw favoriete artiest. Je wilt het bewijs, jouw ticket, met de wereld delen. Maar wees verstandig: doe het niet. Bescherm jezelf tegen gewetenloze fraudeurs die hun zinnen hebben gezet op de barcode op jouw ticket.

Hoe verleidelijk het ook is om een foto van je ticket online te zetten, toch kun je het beter laten. De streepjes en nummers op je ticket vormen een unieke code en die is ontzettend waardevol: de barcode geeft jou toegang tot het evenement.

Het aantal fraudeurs dat sociale media-kanalen afspeurt op zoek naar foto’s van tickets stijgt. Zij hebben het gemunt op jouw barcode. Ze kunnen die kopiëren en doorverkopen. De kans is dan groot dat jij niet meer binnenkomt, omdat de barcode al is gescand. Het is jouw ticket, dus jij zou bij het concert moeten zijn, en niemand anders. Daarom volgt er nu een waarschuwing.

Al één simpele, onschuldige post op Facebook of Instagram kan leiden tot een enorm probleem. Zo was er bijvoorbeeld een vrouw uit Zevenaar die een ticket voor The Rolling Stones had gekocht. Blij dat ze was, zette ze een foto van haarzelf met het net gekochte ticket op Instagram. Op de avond zelf bleek haar ticket niet meer geldig. De barcode was gekopieerd en verkocht aan iemand die eerder binnen was. In Australië won een vrouw een gigaprijs tijdens de Melbourne Cup. Haar blije reactie op Facebook veranderde in een nachtmerrie toen iemand haar barcode noteerde en de prijs in ontvangst nam.

Om te voorkomen dat dit jou gebeurt en jij straks bij de deur geweigerd wordt, raden we je aan om je tickets op een veilige plek te bewaren. Temper je behoefte om je ticket online te delen. Als je dan toch echt graag een foto van je ticket online wil plaatsen, zorg er dan voor dat je de barcode bedekt. Alleen op die manier bescherm je jezelf tegen fraudeurs.