Ticketmaster

Hoe werkt: de wachtrij

Een veelbesproken onderwerp; de wachtrij bij drukke evenementen op Ticketmaster.nl. In dit blog leggen we de verschillende fases van de wachtrij voor je uit.

Tickets

Goede voorbereiding

Met een gezonde mix van enthousiasme en spanning nadert de verkoop van jouw favoriete artiest. Wat kun je allemaal voorbereiden voor het zo ver is?

 • Zoek de juiste link op van het event.
 • Log alvast in op Ticketmaster.nl voordat je naar die event-link gaat.
 • Orienteer je op de verschillende ticketsoorten. Zo hoef je geen keuzestress te ervaren als je door de wachtrij heen bent.
 • Zorg dat je jouw betaalgegevens bij de hand hebt.

Internet

Het verschil is minimaal, maar zorg dat je verbonden bent met het snelste netwerk dat je tot jouw beschikking hebt. Daarnaast raden we af om gebruik te maken van een VPN-verbinding. Sommige van deze verbindingen kunnen er namelijk voor zorgen dat jouw account als verdacht wordt gezien door onze systemen.

De wachtruimte

De knop om aan te sluiten in de wachtruimte van Ticketmaster.nl.

Als je voor start verkoop van het evenement op de eventpagina komt, kan je de mogelijkheid krijgen om aan te sluiten in de wachtruimte. Let op: de wachtruimte opent alleen als het druk is op de pagina. Belangrijk om te begrijpen:

 • De wachtruimte is niet de wachtrij.
 • Je hebt geen vaste plek in de wachtruimte. Er is dus geen sprake van een volgorde.
 • Hoe laat je de wachtruimte voor start verkoop ingaat, heeft op geen enkele wijze invloed op jouw plek in de daadwerkelijke wachtrij.
 • Als er een wachtruimte is, moet je door die wachtruimte heen om in de wachtrij te komen.

De wachtrij

De wachtrij van Ticketmaster.nl.
 • Wanneer de verkoop start (vaak 10:00) opent de wachtrij en krijgt iedereen uit de wachtruimte een willekeurige plek in de wachtrij.
 • Je kan jouw plek in de wachtrij niet beïnvloeden door veel eerder dan wanneer de verkoop start op de website aanwezig te zijn. Dit raden we daarom ook af.
 • Iedereen die later dan start verkoop de wachtruimte en/of de wachtrij betreedt, sluit vervolgens achteraan in de rij.
 • Refresh niet in de wachtrij. Dit kan ervoor zorgen dat je achteraan in de rij geplaatst wordt.
 • Het kan zijn dat je een verificatiecode moet invullen voor je wachtrij ingaat.
Verificatiecode voor de wachtrij

Door de wachtrij heen

Dit is hét moment! Selecteer het aantal en soort tickets wat je wilt kopen en ons systeem checkt of deze nog beschikbaar zijn. Zo ja, snel afrekenen en een vreugdedansje doen. Jij bent erbij als jouw favoriete artiest weer een show geeft!

Geeft het systeem aan dat er geen tickets beschikbaar zijn in jouw selectie? Dan kan je een andere selectie proberen of het ticketaantal verlagen. Het kan zeker zin hebben dit een aantal keer te proberen. Het kan namelijk dat anderen tickets in hun mandje hebben zitten die ze teruggeven. Die hebben bijvoorbeeld net een belletje gekregen dat een vriend ook tickets gescoord heeft en laten de tickets daarom gaan. Als jij op dat moment een selectie maakt, kan het dat jij die tickets te zien krijgt en kunt pakken.

Achter het net gevist?

Helaas komt het regelmatig voor dat er meer mensen tickets proberen te bemachtigen, dan dat er tickets beschikbaar zijn. Probeer je al een tijd tickets te selecteren en vallen er maar geen tickets terug uit andere bestellingen? Het evenement krijgt uiteindelijk het label ‘weinig of geen tickets beschikbaar’. Wij raden het volgende aan:

 • Blijf de eventpagina regelmatig checken. Misschien hebben andere fans in de hectiek toch te veel tickets besteld die ze willen doorverkopen.
 • Bij sommige evenementen wordt een wachtlijst ingesteld. Hier kun je jouw contactgegevens achterlaten voor de organisatie. Zo kunnen ze je bereiken als er op een later moment extra tickets vrijkomen.
 • Let goed op als je tickets koopt buiten Ticketmaster.nl. We zien regelmatig fans voorbijkomen die ergens anders tickets hebben gekocht, die uiteindelijk vals bleken te zijn. Je kunt meer informatie vinden op het veilig kopen van tickets via onafhankelijk platform www.weetwaarjekoopt.nl.