Ticketmaster

Hoe werkt: Tickets doorsturen op Ticketmaster.nl

Heb jij tickets gekocht voor jou en je vrienden? Je kunt via Ticketmaster.nl tickets doorsturen naar je vrienden. Zo is het printen van PDF’jes of doorsturen van screenshots (inclusief het bijhouden wie welk ticket nou had) verleden tijd. Daarnaast maken sommige evenementen gebruik van enkel mobiele tickets. Dit soort tickets kun je alleen via Ticketmasters doorstuur-functie overdragen aan een ander.

Goed om te weten:

  • Als jij een ticket doorstuurt; verdwijnt de barcode van het ticket uit jouw account. Je kunt het ticket nog wel zien staan. Er staat ‘Bezig met doorsturen. Verstuurd naar [email]’ op de plek waar eerst de barcode stond.
  • De persoon naar wie jij het ticket doorstuurt moet het ticket accepteren via de link uit de email.
  • Nadat het ticket geaccepteerd is, zal het verschijnen in het account van de persoon naar wie jij het doorgestuurd hebt.
  • De ontvanger van een doorgestuurd ticket krijgt een nieuwe barcode, de originele barcode van het ticket wordt ongeldig gemaakt. Mocht jij screenshots / printjes hebben van een ticket wat je daarna doorstuurt, zijn deze dus niet meer geldig.
  • Wanneer je tickets doorstuurt, kun je deze annuleren totdat ze geaccepteerd zijn door de ontvanger. Na acceptatie van de doorgestuurde tickets kun je ze niet meer terugroepen, veranderen of annuleren.

Hoe stuur ik een ticket door?

1. Log in op Ticketmaster.nl.

2. Zoek de tickets die je wilt doorsturen bij ‘Mijn Tickets’

3. Klik op ‘Doorsturen’.

De doorstuurknop op Ticketmaster.nl

4. Selecteer welke tickets je wil doorsturen. Dit kan één of meerdere ticket(s) zijn. Ook vul je hier de gegevens van de ontvanger in.

Ticketselectie binnen de doorstuurfunctie van Ticketmaster.nl

5. De ontvanger ontvangt een email om de tickets te accepteren. Na acceptatie verschijnen de tickets in het account van de ontvanger.

Een ticket wanneer doorsturen is geïnitieerd, maar nog niet geaccepteerd. Ontvanger moet via de mail het ticket accepteren.

Heb je na het lezen van dit blog toch nog vragen? Stuur ons een berichtje via FacebookTwitter of Instagram. Hier vind je ook de laatste updates rondom concerten, festivals en meer evenementen.

Of klik op de onderstaande knop om antwoord te krijgen op de meest gestelde vragen rondom doorsturen.