Ticketmaster

Privacy wetgeving – waar heeft iedereen het over?

We weten het. We zijn de zoveelste die over privacy beginnen. Het kan je dan ook bijna niet ontgaan zijn dat er een nieuwe privacy wetgeving is. Vraag jij je nog steeds af wat dit allemaal inhoudt, maar wil je ook graag weten hoe Ticketmaster hiermee omgaat? We leggen het je graag uit.

Uitleg graag.

Allereerst de benamingen. Misschien heb je de termen AVG en GDPR al vaker voorbij zien komen. AVG staat voor Algemene Verordening Gegevensbescherming. GDPR gaat over precies dezelfde wet, het is alleen puur de Engelse benaming, General Data Protection Regulation. Zo. Is dat ook opgehelderd.

Oké, maar wat betekent het?

In een notendop houdt het in dat je meer en betere zeggenschap hebt over wat je met ons deelt. Bedrijven zijn verplicht om jou als consument meer inzicht en controle te geven over jouw persoonsgegevens. De wet geldt wereldwijd voor alle ondernemingen en organisaties die persoonsgegevens bijhouden en verwerken van Europese staatsburgers. Het maakt hierbij niet uit of er betaald wordt voor deze diensten of producten.

Al iets duidelijker. Maar wat betekent het in de praktijk?

  • Je geeft actief toestemming voor het verwerken van je persoonsgegevens. Wil je dat niet? Dan informeren wij je in duidelijke taal over je rechten.
  • We verzamelen alleen gegevens met een doel, bijvoorbeeld om je te vertellen dat je favoriete band binnenkort gaat touren.
  • We vragen je alleen de gegevens te delen die noodzakelijk zijn, zoals je emailadres. Maar niet of je van spruitjes houdt.
  • Als je gegevens veranderen, dan kan je ons hiervan op de hoogte stellen en passen we deze aan.
  • We bewaren je gegevens niet langer dan nodig.
  • We vertellen je met wie en waarom we je gegevens delen.

Maar vooral: jij hebt het recht je gegevens in te zien, aan te passen of te laten verwijderen. Jij bepaalt waar we je gegevens wel en niet voor mogen gebruiken.

Klinkt goed! En wat hebben jullie dan aangepast?

De uitgebreide versie van onze aangepaste privacyverklaring vind je hier. In het kort hebben wij gezorgd voor:

» Duidelijke taal

We hebben onze privacyverklaring eenvoudiger en duidelijker gemaakt. We geven ook voorbeelden over hoe wij onze privacy maatregelen toepassen.

» Jij bepaalt

Bij ons beheer je zelf jouw persoonlijke gegevens en bepaal jij hoe we je mogen benaderen. Op de privacy pagina lees je alles over jouw rechten en keuzes. Een paar shortcuts:

» Antwoord op je vragen

Op veel vragen vind je een antwoord op de privacy pagina. Is je vraag niet beantwoord? Neem dan contact op met ons privacy team via [email protected].