Ticketmaster

Ticketmaster introduceert het eatTicket

De eerste hap naar minder ticketafval.

Heb jij ook genoeg van het afval bij festivals? En baal je soms dat je geen eten mee naar binnen hebt genomen tijdens je favoriete concert? Vanaf volgende maand introduceren wij ons nieuwste, milieuvriendelijke en hongerstillende type ticket; het eatTicket. Het eatTicket is onze bijdrage aan een afvalvrij event.

Wat is het?

Onze nieuwste tickets zullen in verschillende smaken worden geprint op eetpapier. Daardoor kan je het ticket na binnenkomst opeten (zoek wel eerst je stoel op indien je zitplaatsen hebt). Ticketmaster is daarbij het eerste ticketingbedrijf ter wereld dat dit type tickets aanbiedt.

Waarom eatTickets

Ticketmaster is altijd in ontwikkeling. Van de printer in het ouderwetse postkantoor hebben we al jaren geleden afscheid genomen. En toen ging het snel, 95% van alle tickets zijn nu eTickets. Veel mensen printen echter thuis het ticket uit en nog altijd versturen we 5% van alle tickets per post naar de fans. Dat kan beter! We streven naar een volledig afvalvrije ticketwereld. Met het eatTicket zal er tijdens je favoriete concert geen ticketafval meer overblijven.

Smaken

De eetbare tickets zijn verkrijgbaar in verschillende smaken. Op dit moment bieden we er drie:

  • Vanille (standaard)
  • Karamel Zeezout
  • Banaan
  • Discodip

Nieuwsgierig geworden?

Afgelopen week stuurden we een proefpersoon op pad met een vanilleticket. Bekijk hier de vlog van Etienne, een Nicki Minaj-fan die als eerste het eatTicket mocht uitproberen.

Ticketmaster introduceert: eatTicket

Ben je zelf ook enthousiast over onze nieuwe tickets? Houd onze website in de gaten, want vanaf volgende week vertellen we bij welke events je straks een eatTicket kan bestellen.

Veel gestelde vragen over het eatTicket

Hoe lang is het eatTicket houdbaar?

De tickets zijn ten minste houdbaar tot 12 maanden na het printen. Hierna zijn ze nog steeds eetbaar, maar wordt vermoedelijk de smaak minder.

Komen er nog meer smaken bij?

In eerste instantie zullen we het bij bovengenoemde drie smaken houden. We staan open voor suggesties.

Help! Ik heb mijn eatTicket opgegeten en ben nog niet binnen.

Tja, dat is niet handig natuurlijk. Maar geen probleem, loop voor aanvang van de show langs de kassa en we geven je een nieuw, digitaal ticket na vertoon van je ID-kaart.

Help! Mijn hond heeft mijn eatTicket opgegeten.

Geen zorgen, het ticket is biologisch afbreekbaar en niet schadelijk voor zowel dieren als mensen.

Ik weet mijn stoelnummer niet meer én ik heb mijn ticket al op. Wat nu?

Ook geen probleem, in je account kun je jouw stoelnummer terugvinden.

Uit welke ingrediënten bestaat mijn ticket?

Het eetpapier bestaat uit aardappelzetmeel (92%), water (7%) en plantaardige olie (1%). De eetbare inkt bestaat uit water en kleurstof. Voor de toegevoegde smaken en kleuren zijn uitsluitend natuurlijke kleur- en smaakstoffen gebruikt.

Is het ticket biologisch afbreekbaar?

Ja, het ticket is biologisch afbreekbaar en niet schadelijk voor het milieu.

Kan je het ticket eten als je een allergie hebt of als je een dieet volgt?

Het ticket is vegan, glutenvrij en bevat geen suiker of zout, het past daarom bijna in elk dieet. Het ticket is niet geschikt voor mensen die allergisch zijn voor zetmeel.

Kan het ticket tegen regen?

Net als met alle andere tickets raden wij aan ieder contact met water te vermijden.