Ticketmaster

Zo bescherm je jezelf tegen ticketfraude

Bekijk deze tips om veilig tickets te kopen


Je kunt nooit genoeg voorzorgsmaatregelen nemen als het gaat om tickets kopen. We hebben daarom een paar tips op een rijtje gezet waarmee je jezelf beschermt tegen ticketfraude.

  • Koop alleen tickets bij officiële verkoopkanalen. Voor elk evenement geldt dat de officiële ticketverkoper(s) of de website van de locatie de beste plaats is om tickets te kopen. Kijk ook op de website van de artiest zelf, want daar staat altijd het officiële verkooppunt vermeld.
  • Vermijd het kopen van tickets via sociale media of andere onofficiële verkooppunten.
  • Koop geen tickets voordat een tour in de verkoop is gegaan. Dit zijn namelijk geen echte tickets. Dit geldt uiteraard niet voor officiële presales.
  • Controleer je URL altijd extra goed. Als je tickets bij ons koopt, zorg er dan voor dat je Ticketmaster.nl bezoekt of de officiële mobiele app van Ticketmaster gebruikt. Let op: klik niet door naar sites in Google-zoekresultaten die eruit zien als Ticketmaster, maar niet onze website zijn.
  • Let goed op bij geprinte tickets. Oplichters verspreiden vaak kopieën van hetzelfde ticket onder meerdere kopers. Wij maken daarom vaak gebruik van mobiele tickets, zodat deze extra veilig zijn. Deze mobiele tickets kunnen niet geprint worden.

Je kunt altijd contact met ons opnemen via Ticketmaster.nl of de Ticketmaster-app als je vragen hebt. We zijn er om je te helpen.