Winnen

5x waarom je niet zonder oordoppen kunt in december

Beantwoord de prijsvraag en maak kans op één van de vijf combipacks Alpine-oordoppen!

Check de nieuwste events op Ticketmaster.nl!

Het is dé nachtmerrie van elke muziekliefhebber: je gehoor beschadigen. Toch dragen nog steeds te weinig mensen gehoorbescherming tijdens concerten. Vooral in de maand december kun je eigenlijk niet zonder. Niet alleen die foute kersthits kunnen je gehoor beschadigen. Rondom de jaarwisseling bijvoorbeeld wordt je gehoor in veel situaties blootgesteld aan hinderlijk en zelfs schadelijk geluid. Met de fijne producten van Alpine zit je gelukkig helemaal goed en ga je piepvrij en relaxed het nieuwe jaar in. Gehoorbescherming is aan het einde van het jaar een onmisbaar product. Voor jong én oud. In dit blog vind je vijf redenen om nog voor de feestdagen Alpine-oordoppen in huis te halen:

1. Geen eeuwige Jingle Bells in je oren

Kerstborrels, gala’s en recepties: de maand december staat in het teken van feestjes. Heel. Veel. Feestjes. ‘The most wonderful time of the year’ is tevens de meest luidruchtige. Omdat Jingle Bells in je oren alleen leuk is tijdens de feestdagen, is het wel zo verstandig om je gehoor goed te beschermen. Je geniet met filteroordoppen zoals Alpine PartyPlug bovendien juist meer van het feestje. Dankzij de speciale filters wordt het geluid teruggebracht naar een veilig niveau, maar de muziekbeleving blijft. Ook blijven gesprekken gewoon verstaanbaar.

2. Een ongestoorde winterslaap

Leuk al die gezellige drukte rondom de feestdagen, maar je wilt natuurlijk ook voldoende rust meepakken tijdens je vakantie. Veel mensen vallen met slaapoordoppen makkelijker in slaap. Met Alpine SleepSoft worden storende omgevingsgeluiden gedempt. Mariah Carey en Wham! zingen dus een toontje lager, zodat jij ongestoord kunt genieten van je winterslaap.

3. Een origineel kerstcadeautje

Ben je nog op zoek naar een origineel cadeautje? Alpine heeft gehoorbescherming voor echt elke situatie! Je kent vast wel iemand die veel festivals bezoekt, een motorrijder of iemand die een muziekinstrument bespeelt. Voor al deze activiteiten heeft Alpine de perfecte oordop ontwikkeld. Niet alleen een origineel cadeau, maar je maakt iemand zijn stapavond, motorrit of muzikale hobby ook een stuk aangenamer.

4. Het jaar afsluiten met een knal(letje)

Op 31 december sluiten we het jaar knallend af. Wees wel voorzichtig met je gehoor. Jaarlijks lopen er mensen blijvende gehoorschade op door vuurwerk. Eén knal kan genoeg zijn. Vuurwerkknallen halen met gemak 120 decibel. Knallen van illegaal vuurwerk zelfs 170 decibel! Ter vergelijking: in iemands oor schreeuwen is ongeveer 110 decibel en een straaljager van dichtbij is 135 decibel. Houd daarom zo veel mogelijk afstand van het vuurwerk, en draag gehoorbescherming.

5. De kids zijn er ook blij mee

Het jonge gehoor is extra kwetsbaar. Met speciale oordopjes of oorkappen voor kinderen zijn ook zij goed beschermd. Niet alleen tijdens de jaarwisseling of tijdens kerstfeestjes met harde muziek. Ook in drukke winkelstraten (tijdens het doen van de kerstinkopen) biedt gehoorbescherming rust en stilte. Je kleintje slaapt zo vredig door alle ‘ho ho ho’s’ en rinkelende sleebellen heen.

Ook handig in 2020

Gehoorbescherming is niet alleen onmisbaar in de maand december. De filteroordoppen van Alpine gaan ruim honderd keer mee. Je hebt er dus ook nog plezier van in het nieuwe jaar. En je zult zien: waarschijnlijk heb je ze vaker nodig dan gedacht. Een bezoekje aan de kroeg, concert, festival, optocht of evenement: ook in 2020 zijn oordoppen reuze handig!

Niet alleen handig, maar ook veilig. Voor je het weet heb je namelijk een piep in je horen. Dit kan een teken van beginnende gehoorschade zijn en als deze piep permanent wordt, spreek je van tinnitus. In de video hieronder vertellen mensen met tinnitus hoe ze dit opliepen en hoe het hun leven heeft veranderd.

Winactie: Maak kans op één van de vijf combipacks Alpine-oordoppen

December is maand van feest en cadeau’s, dus geven wij in samenwerking met Alpine vijf combipacks PartyPlug+SleepSoft-oordoppen. Zo kan je optimaal feesten én uitrusten tijdens de kerstvakantie. Alpine-oordoppen zijn door het tv-programma Kassa uitgeroepen tot de beste oordoppen met muziekfilter. Zo brengen de hoogwaardige akoestische filters in de PartyPlug oordoppen het volume van de muziek terug naar een veilig niveau. De muziekbeleving én de kwaliteit van de muziek blijven hierdoor zeer goed. Wil je kans maken op één van deze vijf combipacks? Beantwoord dan de prijsvraag hieronder en wie weet sturen wij binnenkort eentje naar je op.