Winnen

Winactie

De week van het gehoor: Win Alpine PartyPlug oordoppen

Wist jij dat je op een gemiddeld festival of concert al na 15 minuten kans loopt op gehoorbeschadiging? Een setje oordoppen zijn dan ook een must voor je festival paklijstje.

Helaas heeft een kwart van de jongeren al gehoorschade opgelopen in de vorm van slechthorendheid of een irritante piep in de oren (tinnitus). Tijd voor actie! Daarom roepen wij samen met Alpine Hearing Protection deze week uit tot ‘de week van het gehoor’! Heb jij wel eens een piep of ruis in je oren gehad na een festival of concert? Dit wijst al op een beschadiging. Gehoorschade kun je oplopen in de vorm van:

… Het slechter kunnen horen.
… Een piep of ruis in je oren.
… Overgevoeligheid voor geluid (hyperacusis).
… Het vervormd horen van geluiden (distortie).
… Met beide oren verschillend horen van geluid (diplacusis).

Als je eenmaal merkt dat je een gehoorbeschadiging hebt opgelopen, is het al te laat. De schade is onomkeerbaar. Dus als je gehoor en muziek luisteren je lief zijn, draag je oordoppen. Toch doet nog lang niet iedereen dit. Veel mensen denken bijvoorbeeld nog steeds dat je met oordoppen de muziek niet meer hoort. Maar dat is verleden tijd! Alpine Hearing Protection heeft namelijk oordoppen met een speciaal muziekfilter. Hiermee blijf je de muziek en gesprekken supergoed horen. Bovendien zijn ze gemaakt van comfortabel thermoplastisch materiaal (siliconen-vrij), dat zich naar jouw oren vormt met je lichaamswarmte. Het geluidsniveau wordt met deze oordoppen dus terug gebracht naar een veilig niveau, terwijl jij nog heerlijk geniet van de muziek van jouw favoriete artiest!

In het teken van ‘de week van het gehoor’ zullen we deze week op meerdere manieren aandacht geven aan het belang van gehoorbescherming. Als aftrap van ‘de week van het gehoor’ kun je via onderstaande prijsvraag 2x 2 setjes Alpine PartyPlug oordoppen winnen, voor jou én je festivalmaatje. Dan kun je deze ‘musthave’ oordoppen alvast afvinken van je paklijstje ;-).

Prijsvraag

Wat is de Latijnse benaming voor een piep of ruis in je oren?

Om deel te nemen kun je het antwoord vóór zaterdag 12 augustus mailen naar [email protected].