Comedy

Utrecht International Comedy Festival

Komend weekend is Utrecht weer de comedyhoofdstad van ons land. Op vrijdag en zaterdag staan er in 6 zalen van TivoliVredenburg meer dan 50 comedians uit binnen- en buitenland klaar om je tijdens het Utrecht International Comedy Festival naar adem te laten happen van het lachen. Dat maakt dit het grootste internationale comedyfestival van de Benelux (tickets hier!).

Het UICF wordt georganiseerd door onder meer het Comedyhuis, een groep fanatieke comedians uit Utrecht. Als er één groep mensen is die de krenten uit de pap weet te vissen zijn het deze grappenmakers wel. Op het festival dus alleen absolute topcomedians, er is geen ruimte voor amateuristische moppentappers.

Namen en rugnummers? Het gaat veel te ver om iedereen te noemen (daarvoor check je www.uicf.nl), maar je kunt denken aan de chaotische, acrobatische en fysieke toeren van De Blonde Jongens En Tim. Of absurde comedians als Pieter Jouke en Kasper van der Laan (beide ook bekend van Padoem Patsss op BNN). Het gaat van een bekende namen als Murth Mossel en Silvester Zwaneveld naar jonge, talentvolle standuppers als Wouter Monden, Victor Luis van Es en Tim Hartog.

Allemaal comedians uit Nederland, maar dit is een internationaal festival, dus in Utrecht ook een hele lading buitenlandse helden. Uit Engeland zijn er onder meer Imran Yusuf (bekend van de BBC, en stond al eens op Lowlands), Alfie Brown, Dave Thompson, Ria Lina (met haar ukelele!) en Caroline Clifford. Verder zijn er artiesten uit De Verenigde Staten, België, Canada, Zweden en Duitsland. Veel internationaler ga je je comedy niet krijgen.

Op het Utrecht International Comedy Festival gaat iedereen zich de ballen uit de broek lachen. Jong en oud; of je nu een comedyconnaisseur bent of nooit verder bent gekomen dan je grappige oom tijdens het kerstdiner na een wijntje of zes; of je nu houdt van flauwe oneliners, hyperintelligente metacomedy, botte grappenmakers, snelle typetjes, muzikale comedians of actuele bespiegelingen, in het Nederlands of in het Engels: het is allemaal aanwezig.

De afgelopen jaren was het festival een groot succes, met volle zalen, geweldige acts en een fantastische relaxte sfeer. Tickets voor het Utrecht International Comedy Festival gaan hard, dus wacht niet te lang als je zin hebt in twee dagen verwoestend hard lachen!