Fans

De grootste fan van: Shawn Mendes

Daisy reist om de haverklap naar Londen (of andere steden) om hem te kunnen zien.

Shawn Mendes start deze week zijn World Tour in Amsterdam met twee uitverkochte shows in de Ziggo Dome. Dit vonden wij bij Ticketmaster een goed moment om de grootste fan van Shawn Mendes te interviewen.

Wanneer heb je Shawn ontdekt?

Ik weet het eigenlijk niet precies, ergens in 2014. Toen ik nog op de middelbare school zat, zag ik een video van hem waarin hij Summertime Sadness zong op Vine. Ik heb deze aan al mijn vriendinnen laten zien omdat ik hem zo goed vond.

SUMMERTIME SADNESS- SHAWN MENDES

Waarom vind je Shawn zo leuk?

Hij is gewoon super getalenteerd. Ik vind het ook heel leuk hoe hij zichzelf blijft en dat hij nog steeds zo down to earth is. Wat ik ook zo leuk vind is dat hij zo goed met fans is. Bovendien raakt hij me met zijn muziek omdat de nummers zo herkenbaar zijn. Ik word gewoon heel blij of sad als ik naar zijn muziek luister.

Heb je Shawn dan ook al eens ontmoet?

Ja, al een aantal keer. Ik weet niet precies hoe vaak, want ik vind het niks om bij te houden, maar wel vaak. Een paar keer in Nederland en ook in Londen en Glasgow.

Wanneer heb je hem voor het eerst live gezien?

Ik wilde naar zijn concert in Amsterdam gaan in 2016, maar daar had ik geen kaartjes voor. Ik heb hem toen wel gezien in Amsterdam, maar ben niet naar het concert geweest.

In juni 2016 werd aangekondigd dat hij bij radio 538 XXL kwam optreden en daar hebben mijn vriendinnen en ik toen tickets voor gekocht, omdat we hem zo graag live wilden zien. Helaas duurde dit optreden maar 15 minuten.

Het eerste echte concert van hem was in Glasgow op 27 april, de eerste tourdatum van zijn Illuminate World Tour in 2017.

Hoe vaak heb je hem al zien optreden?

Ik zal het wel even opzoeken, want ik weet het niet uit mijn hoofd.

Ik ben in oktober 2016 naar Londen gegaan voor Shawn, want daar had hij een kleine pop-up show voor zijn album Illuminate. Hier heb ik de hele nacht voor de zaal gezeten om vooraan te kunnen staan voor een concert van een kwartier, omdat dit de laatste keer zou zijn dat hij in zo’n kleine zaal zou optreden. Daarna heb ik hem dat jaar nog gezien bij de MTV EMA’s in Rotterdam. Daar speelde hij één nummer maar het was echt superleuk.

In 2017 ging Shawn op tour en toen heb ik hem een aantal keer gezien; in Glasgow (27 april), daarna in Amsterdam (1 mei), toen in Brussel (27 mei) en toen nog twee keer in Londen (1 en 2 juni). Naast de tour heb ik Shawn gezien bij Summertime Ball in Londen (dit was een week na de concerten in Londen, dus ben toen weer teruggevlogen) en bij de MTV EMA’s in Londen in november.

Vorig jaar heb ik hem in april gezien bij de Queen’s Birthday in Londen en bij de tv-opname van Sounds Like Friday Night. Daarna bij BBC Biggest Weekend in Swansea (27 mei), toen bij Summertime Ball in Londen (9 juni), in september ben ik nog naar Fusion Festival in Liverpool (2 september) geweest. Dit was de laatste keer dat ik hem zag.

Met wie ga je naar al deze shows?

Met vriendinnen die ik al kende, maar ook met vriendinnen die ik heb gemaakt door Shawn via Twitter. Dit zijn ook mensen die ik vaak tegenkom op plekken waar Shawn optreedt en waar we elkaar goed leren kennen. Met deze mensen is het altijd super gezellig, vooral in Londen, want daar is iedereen altijd en dat maakt het ook gewoon leuk om daar naartoe te gaan. Je leert superveel nieuwe mensen kennen.

Naar welke shows ga je deze tour allemaal?

Tot nu toe heb ik kaarten voor beide avonden in Amsterdam, twee avonden in Londen en in Toronto, maar ik wil ook nog graag naar Antwerpen en de eerste show in Londen. Ook ben ik in New York op het moment dat hij daar is, dus dan wil ik ook nog graag naar beide shows gaan.

Toronto is wel ver weg. Hoe heb je besloten om daarheen te gaan?

Ik wil al een paar jaar naar Toronto en heb besloten om daarheen te gaan als Shawn daar speelt, omdat hij daar vandaan komt. Nu is dit zijn eerste stadionshow, komen er veel special guests en is er een extended setlist, dus ik vind dat ik daarbij moet zijn. Omdat ik dan toch al in Noord-Amerika ben, ga ik dan ook gelijk naar New York. Ik heb mijn vliegticket of verblijf nog niet geboekt, maar heb wel al het concertticket. Ik heb zo veel zin om naar het concert te gaan, want fans uit de hele wereld komen erheen. Ook veel mensen die ik ken.

Wat is jouw favoriete nummer van Shawn?

Ik vind dit heel lastig om te beantwoorden, ik doe dit liever per album maar ik heb gisteren een lijst ingevuld en daar kwam ‘Because I Had You’ uit als favoriete nummer. Maar als ik moet kiezen van zijn oude nummers dan zijn mijn favorieten toch wel ‘Running Low’ en ‘Bring It Back’. Van Illuminate is dit toch wel ‘Honest’ of ‘Roses’.

Ik kan echt niet kiezen. Mijn favoriete nummer verschilt ook weer live, want dan worden ze anders gezongen. Dus meestal heb ik na een concert weer een ander favoriet nummer. Maar hij heeft ook gewoon te veel goede nummers, dus een favoriet kiezen is onmogelijk.

Staat er nog iets op je fan bucketlist?

Ja, maar dit ga ik al doen en dat is naar Toronto gaan voor zijn concert, omdat ik graag een show wil meemaken van hem in de stad waar hij vandaan komt.

Fans gezocht!
Ken of ben jij ook een ‘grootste fan van’? Stuur dan jouw verhaal naar [email protected] en wie weet nemen wij binnenkort contact met jou op!