Festival

10 dingen die je in moet pakken voor een festival

Met deze checklist ben jij altijd klaar voor je volgende festival.

Het is weer zo ver! Pinkpop en Down the Rabbit Hole staan voor de deur en daar heb je natuurlijk superveel zin in. Zo’n weekendje vraagt alleen wel om een goede voorbereiding. Wij willen je graag een handje helpen. Hieronder vind je 10 dingen die je écht niet mag vergeten wanneer je naar een festival gaat!

1. Tent

Dan bedoelen we natuurlijk de héle tent! Check even of je écht alles mee hebt: de binnentent, buitentent, haringen, etc. Wel zo handig.

2. Toiletpapier

Uiteindelijk zal je een keer gebruik moeten maken van de dixies op een festival, daar is geen ontkomen aan. Wel fijn als je er dan ook zeker van bent dat je toiletpapier bij de hand hebt. Neem daarom dus altijd je eigen rol mee. Geen zin om de hele dag met z’n grote rol te slepen? Zakdoekjes zijn een handig, draagbaar alternatief.

3. Geld

Check van tevoren even wat de betaalmogelijkheden zijn op het festival. Het heeft namelijk geen zin om honderden euro’s mee te nemen naar een festival waar je alleen maar kunt pinnen. Aan de andere kant is het ook niet echt handig om alleen je pinpas mee te nemen wanneer je met cash moet betalen. Voorkom dus dat jij in een oneindig lange rij staat voor de pinautomaten, terwijl je vrienden hun drankje al lang hebben en nu staan te kijken naar dat ene super leuke bandje.

4. Zaklamp

Tussen al die tentlijnen door navigeren is al lastig genoeg wanneer de zon schijnt, laat staan wanneer het donker is. Vergeet dus niet om een betrouwbare zaklamp in te pakken en oefen alvast op een vreugde dansje, voor wanneer jij de enige bent die ’s nachts zijn tent heeft weten te bereiken.

 

5. Powerbank

Stopcontacten zijn zeldzaam op festivals. Wil je toch graag die ene foto op Instagram delen, of wil je jouw moeder een berichtje sturen om haar te laten weten dat je het nog steeds naar je zin hebt? Dan is een powerbank toch wel handig!

6. Een regenjas

We wonen nu eenmaal in Nederland. Het ene moment is het 30 graden en even later valt de regen met bakken uit de hemel. Zorg er dus voor dat je een regenjas en regenlaarzen bij je hebt. Dit voorkomt dat je er de rest van de dag als een verzopen kat bijloopt.

7. Zonnebrand

Wanneer de zon dan toch weer even opduikt, blijkt het vaak lastig om ervoor te schuilen. Ook wanneer het geen 30 graden is staat de zon soms de hele dag op jou gericht. Zonnebrand is dan wel zo handig, aangezien niemand zin heeft om met verbrande schouders in zijn tent te gaan liggen.

8. Laagjes, laagjes en nog meer laagjes

Hadden we al gezegd dat het weer snel kan veranderen? Neem een voorraad aan vesten en jassen mee. Dan heb je een extra laagje om je warm te houden wanneer het afkoelt, maar kun je ook weer iets uit doen wanneer het weer wat warmer is. Zo heb je voor iedere temperatuur een outfit.

 

9. Vochtige doekjes

Wanneer je op dag drie nog steeds niet hebt gedoucht, is het toch wel fijn als je ten minste íets hebt om je mee op te frissen.

10. Tickets!

Dus ook je parkeerticket of treinretour… Anders is de rest allemaal voor niks geweest.