Muziek

5 voor Vrijdag: Billie Eilish, Benee en meer

En verder in deze 5 voor Vrijdag: The Weeknd, BTS en ESNS 2021.

In deze nieuwe 5 voor Vrijdag bespreken we de nieuwe releases van deze week en wat ons verder opviel in de muziekwereld. Met deze week een nieuwe track van Billie Eilish, het debuutalbum van Benee, een droomoptreden voor The Weeknd, prijzen voor BTS en nieuws over ESNS 2021.

I Am Billie Eilish

De nieuwste track van Billie Eilish is nog geen 24 uur uit en de teller van de officiële YouTube-videoclip staat al op meer dan 10 miljoen op het moment van schrijven. Therefore I Am heet het nummer en de sassiness die we van Billie gewend zijn zit er weer helemaal in. Om dit af te toppen heeft ze zich voor de videoclip opgesloten in een overdekt winkelcentrum en doet (eet) ze lekker waar ze zin in heeft. Goals.

Billie Eilish - Therefore I Am (Official Music Video)

Benee niet alleen op debuutalbum

We gaan snel verder in het rijtje ‘jonge popsterren’, want vandaag verscheen ook het debuutalbum van de twintigjarige Benee. De Nieuw-Zeelandse, die we kennen van de hit Supalonely met Gus Dapperton, laat met Hey u x horen uitstekend in de nieuwe generatie popsterren te passen. Supalonely was ze tijdens de opnames van de plaat niet, want we zien samenwerkingen met onder andere Grimes en Lily Allen terug in de tracklist.

The Weeknd headliner tijdens Super Bowl

Een droom voor veel artiesten en eentje die nu uitkomt voor The Weeknd: optreden tijdens de iconische halftime show van de Super Bowl. Een eer die eerder was weggelegd voor grootheden als J.Lo, Shakira en Beyoncé en nu dus ook voor The Weeknd. De Super Bowl vindt volgend jaar plaats op zondag 7 februari.

BTS grote winnaar MTV EMA’s

Afgelopen weekend vonden de MTV Europe Music Awards weer plaats, een awardshow die normaal bol staat van de grote artiesten, spetterende optredens en uitzinnig publiek. Dat publiek moest het helaas vanuit huis volgen, de spetterende optredens en prijsuitreikingen gingen gewoon door. BTS viel flink met zijn neus in de awards en mocht maar liefst vier prijzen mee naar huis nemen laten thuisbezorgen, namelijk voor Best Song, Best Group, Best Virtual Live en Biggest Fans. De presentatie van deze virtuele show was in handen van Little Mix.

ESNS gaat digitaal

Over virtueel gesproken, ook het showcase festival Eurosonic Noorderslag, dat normaal gesproken plaatsvindt in januari, heeft de knoop doorgehakt en besloten digitaal te gaan tijdens de komende editie. ESNS is voor boekers en festivalorganisatoren een belangrijke start van het jaar, want vanuit heel Europa komen de meest veel belovende acts optreden die bepalend zijn voor veel line-ups. Deze bands zullen nu digitaal optreden en ook de conferentie vindt online plaats.

Dit was 5 voor Vrijdag van deze week. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog!