Muziek

5 voor Vrijdag: Billie Eilish, BTS, The Killers en meer

En verder in deze 5 voor Vrijdag: nieuwe muziek van Pharrell, Jay-Z en Snow Patrol

In deze nieuwe 5 voor Vrijdag bespreken we de nieuwe releases van deze week en wat ons verder opviel in de muziekwereld. Met deze week een bijzonder optreden van Billie Eilish en nieuwe muziek van The Killers, BTS, Pharrell, Jay-Z en Snow Patrol.

Billie Eilish kijkt in de toekomst

Een paar weken geleden tipten we je de nieuwe single van Billie Eilish, my future, al. Deze week speelde ze het liedje voor het eerst live. Helaas niet tijdens een daadwerkelijk concert, maar tijdens het virtuele partijcongres van de Democraten in de Verenigde Staten. Met haar optreden betuigt ze haar steun aan presidentskandidaat Joe Biden. Bekijk het optreden hieronder.

Billie Eilish - my future (Official Live Video)

The Killers zijn terug

We hebben er even op moeten wachten, maar vandaag verschijnt het nieuwe album van The Killers! Imploding the Mirage, zo heet de nieuwste plaat van Brandon Flowers en zijn bandmaatjes. Het album staat vol samenwerkingen: zo hoor je onder meer Fleetwood Mac-gitarist Lindsey Buckingham meespelen op Caution, zingt k.d. lang mee op Lightning Fields en ook Adam Granduciel van The War On Drugs komt voorbij. Genoeg te beleven dus! Wanneer de band weer richting Nederland trekt voor een concert is helaas nog niet bekend, maar The Killers kennende kan dat vast niet lang duren wanneer het weer mogelijk is. Beluister in de tussentijd Imploding the Mirage hieronder.

Explosieve nieuwe muziek van BTS

ARMY! We vertellen jullie natuurlijk niks nieuws, maar vandaag verschijnt de gloednieuwe video Dynamite van BTS. Het is de eerste volledig Engelstalige single van de razend populaire K-popgroep. Dynamite breekt gelijk weer records: de première van de videoclip op YouTube is de meest bekeken ooit op het platform, met ruim 3 miljoen kijkers. Ook bijdragen aan een nieuw record? Bekijk dan de clip van Dynamite hieronder.

BTS (방탄소년단) 'Dynamite' Official MV

Pharrell werkt met Jay-Z

Op muzikaal vlak was het al een tijdje stil rond Pharrell Williams. Na een zomer vol festivals met N.E.R.D en productiewerk voor The Lion King en Ariana Grande is hij nu terug met een nieuwe single. Samen met Jay-Z maakte hij Entrepeneur, een nummer geïnspireerd door de Black Lives Matter-beweging en met een hoopvolle boodschap: “when we stick together, treat each other better and welcome each other, there’s more money and more opportunity for everyone”, aldus Williams. Bekijk de clip bij het nummer hieronder.

Pharrell Williams - Entrepreneur (Official Video) ft. JAY-Z

Snow Patrol schrijft met fans

Snow Patrol is de hele coronaperiode behoorlijk druk geweest. Met name zanger Gary Lightbody stortte zich vol op livestreams. Dit begon met optredens vol liedjes van Snow Patrol, covers en andere projecten, maar mondde ook uit in een club: de Saturday Songwriters. Een paar weken lang schreef Lightbody live op Instagram liedjes met de input van fans. Een paar van deze liedjes zijn nu met de hele band uitgewerkt tot een heuse EP: The Fireside Sessions. Beluister het resultaat van de schrijfsessies hieronder.

Dit was 5 voor Vrijdag voor deze keer. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog!