Muziek

5 voor Vrijdag: Dua Lipa, The Script & meer

En verder in deze 5 voor Vrijdag: Liam Gallagher, De Staat en Underworld. Foto: Ben Houdijk

Underworld-tickets

Het is november en dat is gelijk te merken, want het was goed koud deze week. Om je op te warmen hebben we een nieuwe 5 voor Vrijdag voor je. Deze week: Dua Lipa dropt dansbare discosingle, De Staat special guest bij Editors, Liam Gallagher krijgt bijzondere award, The Script brengt nieuwe single uit en Underworld komt met speciaal album.

Dua Lipa duikt discohoek in

Disco is sinds zijn opkomst nooit ver weg geweest van de popmuziek. Denk bijvoorbeeld aan Get Lucky van Daft Punk. Ook nu is het weer populair, want Dua Lipa heeft vandaag haar nieuwe single Don’t Start Now uitgebracht, waar de discoinvloeden duidelijk zijn terug te horen, en Sam Smith kwam met een cover van Donna Summer’s I Feel Love. De Brits-Kosovaarse zangeres brak in 2017 door met Be the One en kan zich, sinds haar naamloze debuutalbum vol hits, rekenen tot de grootste popsterren van het moment. Wij denken in ieder geval dat ze met Don’t Start Now weer een grote hit te pakken heeft. Bekijk de clip hieronder en oordeel zelf.

Dua Lipa - Don't Start Now (Official Music Video)

Underworld brengt enorme LP-box uit

De Britse producers Rick Smith en Karl Hyde, ook wel bekend als Underworld, begonnen een tijdje terug aan een ambitieus project: ze besloten om elke week een nieuwe track uit te brengen. We zijn nu een jaar verder en inmiddels hebben ze de boel samengevoegd in een set van 7 lp’s en 30 videos, waarmee je dus wel een tijdje zoet bent. Het danceduo brak in de jaren 90 door met hun hit Born Slippy (Nuxx), die in de soundtrack van de film Trainspotting voorkwam. Een groot deel van de tracks van Drift Series 1, zoals het nieuwe album heet, werd gemaakt met hun laptop of zelfs iPad. Op het nummer Schiphol Test hoor je bijvoorbeeld nog vaag een stewardess op de achtergrond, omdat Rick Smith deze in het vliegtuig maakte. Check hun project hieronder, welke 30 tracks telt. Als je ze live wil zien kan dat trouwens, want ze staan op 23 november in de Ziggo Dome! Tickets kan je hier krijgen.

 

Liam Gallagher wint MTV EMA Rock Icon Award

Zondag vinden de MTV EMA Awards in Sevilla plaats en deze week werd bekend dat rapper Snelle ons daar gaat vertegenwoordigen om de prijs Best Worldwide Act. Wie sowieso in de prijzen gaat vallen zondag is oud-Oasiszanger Liam Gallagher, want MTV maakte woensdag bekend dat hij de eerste Rock Icon Award ooit in ontvangst mag gaan nemen. MTV legt hun keuze uit: “Het valt niet te betwisten dat Liam Gallagher één van ’s werelds succesvolste, invloedrijkste en kleurrijkste rockartiesten van onze tijd is. De grote muzikale geschiedenis die we hebben met Liam heeft ons geïnspireerd om de allereerste Rock Icon Award in het leven te roepen”. Een grote eer dus. Het is trouwens nog mogelijk om dit rockicoon in levende lijve in actie te zien, want hij staat op 7 februari in de Ziggo Dome en er zijn nog tickets.

MTV Unplugged: Liam Gallagher

 

Weer een nieuwe single van The Script: Something Unreal

De ene nieuwe single The Last Time staat nog maar net in de hitlijsten, maar de andere dient zich alweer aan. The Script heeft vandaag namelijk Something Unreal uitgebracht. Het opzwepende nummer wordt het openingsnummer voor het nieuwe album Sunsets & Full Moons dat volgende week uitkomt. Zanger Danny O’Donaghue noemt het ‘de meest aangrijpende plaat die ze ooit gemaakt hebben’. If Only You Could See Them Now, denk je nu vast. Nou, dat kan: de heren staan op 20 en 21 maart in de Ziggo Dome en er zijn nog een paar tickets. Wees er dus snel bij!

https://www.instagram.com/p/B4UM8kAB6TK/

Editors nodigt De Staat uit als special guest bij hun show

De Staat blijft maar indruk maken op andere bands. Na eerst al in het voorprogramma te hebben gestaan van Muse, wordt de Nijmeegse band nu uitgenodigd om bij de show van de Editors te komen spelen op 27 juni in het Zuiderpark. Vanochtend maakte frontman Torre Florim dit bekend op radiozender KINK. Tom Smith en co. zagen De Staat op Down the Rabbit Hole en waren dus zo onder de indruk dat ze besloten om De Staat special guest te maken. Bekijk hun volledige show op Lowlands van dit jaar hieronder en je snapt meteen waarom. Een mooie kans om deze twee topbands op één avond te zien in Den Haag. Wil jij erbij zijn komende zomer? Klik dan hier voor tickets.

Ticketmaster: Nieuwe Muziek

Benieuwd geraakt naar de nieuwe tracks van Dua Lipa of The Script? Of wil je gewoon op de hoogte blijven van de beste nieuwe muziek van dit moment? Volg dan onze Spotify-playlist en natuurlijk 5 voor Vrijdag.

Dit was 5 voor Vrijdag voor deze keer. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog, met onder andere een compilatie van de beste Fan Covers van Green Day.