Fans

Fan Cover: Green Day

Do you have the time...

Green Day tickets

Er is waarschijnlijk geen punkrockband die al zo lang bestaat en tegelijk nog zo actief is als Green Day. Deze maand verscheen hun nieuwste single Father Of All…, wat alvast een voorproefje is op hun dertiende studioalbum Father Of All Motherfuckers dat 9 februari zal verschijnen. Als kers op de taart zullen zij op 20 juni 2020 naar het stadspark in Groningen komen voor een uniek triple bill optreden. Ook Fall Out Boy en Weezer staan namelijk deze avond op het podium.

Green Day covers door fans

Natuurlijk ken je Green Day van spring-zo-wild-mogelijk-in-het-rond nummers als Basket Case en American Idiot. Als je die hoort zou je bijna vergeten dat ook het mooie Wake Me Up When September Ends en Boulevard Of Broken Dreams uit hun repertoire komt. Voer voor muzikanten, want je kunt erop oefenen met je elektrische gitaar, akoestische gitaar, drumstel en zelfs je stem.

Green Day - Holiday (guitar cover)

Deze bassist oefent op Wake Me Up When September Ends.

Green Day - Wake Me Up When September Ends (Bass Cover)

Hoe stoer is deze chick? Kristina Schiano is professioneel drummer en covert graag punkbands, waaronder ook Sum 41 en My Chemical Romance.

Green Day - American Idiot - Drum Cover
Holiday - Green Day - Drum Cover

Moet je per se een drumstel of gitaar kunnen bespelen om ze te coveren? Nee hoor, met een saxofoon en zelfs een mandoline klinkt Basket Case ook lekker.

Saxl Rose - Green Day ‘’Basket Case’’ Sax Cover
Green Day - Basket Case (Mandolin cover)

Of wat dacht je van Boulevard Of Broken Dreams op een viool.

Lindsey Stirling - Boulevard of Broken Dreams (Green Day Cover)

Naast fans en muzikanten zijn er ook bekende zangers en zangeressen die niet vies zijn van een cover van de Amerikaanse band. Een zeer recente en uit onverwachte hoek: Shakira! Shakira! met Basket Case.

Ook Avril Lavigne is fan van Basket Case. Zal ze deze tijdens haar optreden op 20 maart ook doen?

Avril Lavigne - Basket case (Buffalo NY concert)

Vast geen onbekende, maar aangezien ze samen op de poster staan mocht hij niet ontbreken: Weezer’s uitvoering van Brain Stew.

Weezer - Brain Stew

Weet jij nog een cover die ontbreekt in dit lijstje, of heb je zelf een cover gemaakt die wij móéten zien? Laat het ons weten op Facebook, Instagram of Twitter.