Muziek

5 voor Vrijdag: ESNS 2021, Selena Gomez en meer

En verder in deze 5 voor Vrijdag: Lady Gaga, Lana del Rey en Vrienden Van Amstel LIVE!

In 5 voor Vrijdag bespreken we de nieuwe releases van deze week en wat ons verder opviel in de muziekwereld. Met deze week een digitale editie van ESNS, nieuwe muziek van Selena Gomez en Lana del Rey, een bijzonder optreden voor Lady Gaga en de Vrienden Van Amstel-livestream.

ESNS 2021 ook online op volle toeren

Normaal gesproken zou het nu enorm druk zijn in de binnenstad van Groningen. Overdag gevuld met interessante presentaties, panels en meetings, ’s avonds en ’s nachts met optredens van de nieuwste lichting artiesten die medebepalend zijn voor het komende muziek- en festivalseizoen. Dit jaar is het live zien optreden van die artiesten nog steeds mogelijk, al gaat het wel via je beeldscherm. Toch zitten daar voordelen aan, want: 1. je hoeft er de deur niet voor uit (helemaal ideaal als je niet in Groningen woont) en 2. je kunt nu nóg meer acts zien in deze dagen. Oja, en: gratis 😎 Check ESNS.nl voor het programma. Enkele suggesties voor vanavond en morgen: My Ugly Clementine, Rimon, Banji en Froukje.

Selena Gomez in het Spaans

Veel popmuziek wordt geschreven in het Engels, maar ook Spaanstalige (pop)muziek behaalt regelmatig de hitlijsten. De Amerikaanse Selena Gomez scoort al jaren Engelstalige hits, maar heeft Mexicaanse roots en is daar hartstikke trots op. De Una Vez heet haar nieuwe single en het is de eerste track die ze volledig in het Spaans uitbrengt, waar ze eerder wel eens een Engelstalige track naar het Spaans heeft vertaald en heruitgebracht. Het nummer klinkt warm, zwoel en er zit dat typische ritme in wat zo kenmerkend is voor Spaanstalige nummers. Rest ons alleen nog maar te zeggen: escucha De Una Vez aquí abajo.

Selena Gomez - De Una Vez (Official Video)

Lady Gaga zingt volkslied tijdens inauguratie Biden

Niemand minder dan Lady Gaga mag op 20 januari 2021 The Star-Spangled Banner zingen tijdens de inauguratie van Joe Biden en Kamala Harris in Washington D.C. Het is niet de eerste keer dat zij The National Anthem voor zo’n grote menigte mag laten horen; in 2016 kon je het Amerikaanse volkslied gebracht door Gaga al horen tijdens de Super Bowl. Desalniettemin een megagrote eer, waar zelfs haar op Trump-stemmende vader enorm trots op is.

Lana del Rey dropt nieuwe single én datum van nieuwe album

Eerder berichtten we in onze 5 voor Vrijdag al over het uitstellen van de lancering van haar nieuwe album, nu kunnen we dan ook eindelijk vertellen wanneer de nieuwe plaat van Lana del Rey dan wél verschijnt, namelijk 19 maart 2021! Nog twee maanden geduld dus. Om het wachten te verzachten heeft ze vandaag wel de titeltrack alvast uitgebracht. Luister Chemtrails Over The Country Club hieronder.

Lana Del Rey - Chemtrails Over The Country Club (Official Music Video)

Vrienden Van Amstel Livestream voor iedereen beschikbaar

Dit jaar ook geen avonden op rij waar je feest kunt vieren met de Vrienden Van Amstel LIVE! Toch gaat het niet stilletjes voorbij. Sterker nog, dit jaar kan iedereen gratis genieten van de muziek van de vrienden, op zaterdag 16 januari 2021. Deze avond staan op de line-up onder andere Armin van Buuren, Guus Meeuwis, André Hazes, Snelle, Thomas Acda, Paul de Munnik, Willeke Alberti en Rolf Sanchez. Haal wat drankjes en snacks in huis, nodig je beste vriend(in) uit en maak het gezellig. We lazen dat er al 250.000 tickets zijn aangevraagd, dus je bent zeker niet de enige die staat te hossen in de huiskamer. Een gratis ticket scoor je hier.

Dit was 5 voor Vrijdag van deze week. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog.