Muziek

5 voor Vrijdag: Foo Fighters, Lana del Rey en meer

En verder in deze 5 voor Vrijdag: System Of A Down, Billie Eilish en Lizzo

In deze verse 5 voor Vrijdag bespreken we wat ons deze week zoal opviel in de muziekwereld. Met opmerkelijke hints van de Foo Fighters, een miniserie met onder andere Billie Eilish en Harry Styles, nieuwe muziek van System Of A Down, een kerstalbum van Lana del Rey en Halloween-humor met onder meer Lizzo.

Foo Fighters hint naar nieuwe muziek


Het lijkt er sterk op dat de Foo Fighters aan een nieuwe plaat werken! De afgelopen uren verschenen er mysterieuze posts van de band op social media, waar slechts korte geluidsfragmenten te horen zijn. Alle posts zijn zonder verklarende caption, maar enkel voorzien van de hashtag #LPX. Aangezien dit het tiende studioalbum van The Foo’s zou worden en X het Romeinse cijfer voor 10 is, lijken we er ook bijna niet meer omheen te kunnen. Toch?

Billie Eilish, Harry Styles en meer artiesten in Gucci-miniserie

Ook in de fashionindustrie moet men creatief omgaan met de huidige maatregelen en Gucci heeft een manier gevonden. Van 16 tot en met 22 november is de nieuwe collectie van creative director Alessandro Michele te zien tijdens het GucciFest, een digitaal filmfestival wat over de hele wereld te volgen is. Elke dag zal een nieuwe aflevering getoond worden en hierin zijn hoofdrollen weggelegd voor onder meer Billie Eilish, Harry Styles, Florence Welch (Florence & The Machine) en Arlo Parks.

Dit bericht bekijken op Instagram

Screening alongside the seven episodes of #GucciOuverture Of Something That Never Ended as part of #GucciFest, fashion films celebrating the works of 15 independent young designers: Ahluwalia @ahluwalia, Shanel Campbell @bedonwater, Stefan Cooke @stefan_cooke, Cormio @cormio_fanpage, Charles De Vilmorin @charlesdevilmorin, JordanLuca @jordanluca_official, Mowalola @mowalola, Yueqi Qi @_yueqiqi, Rave Review @ravereviewclothes, Gui Rosa @guiguir0sa, Rui @ruiofficial.me, Bianca Saunders @biancasaunders_, Collina Strada @collinastrada, Boramy Viguier @boramyviguier, and Gareth Wrighton @gareth_wrighton. Proudly supported by the House, these talented emerging designers were selected by Creative Director @alessandro_michele to showcase their collections. #AlessandroMichele Receive updates on Gucci Fest screening times through link in bio.

Een bericht gedeeld door Gucci Official (@gucci) op

Twee nieuwe singles van System Of A Down

Ze hebben al 15 jaar geen nieuwe muziek meer uitgebracht, toch zouden ze afgelopen juni een avond de Ziggo Dome vullen. Dat kan gewoon, als je hits op je naam hebt staan als Chop Suey! en Toxicity. De show gaat helaas niet door, maar de band laat nu wel op een andere manier van zich horen en wel met twee gloednieuwe tracks. Met de singles, getiteld Protect The Land en Genocidal Humanoidz, wil de Amerikaans-Armeense band bewustwording creëren voor het zware conflict waar hun thuisland middenin zit en tevens opbrengsten werven voor het Armenia Fund. Een serieuze zaak dus.

System Of A Down - Protect The Land (Official Video)

Lana del Rey werkt aan een kerstalbum

Een geluk bij een “ongeluk” voor fans van Lana del Rey. Die moeten namelijk wachten op haar nieuwe album waarvan de productie is uitgesteld, maar krijgen hiervoor wel een kleine verrassing in de plaats. Lana zal namelijk een album met Amerikaanse klassiekers voor Kerst digitaal uitbrengen. Welke nummers dit zullen zijn verklapt ze nog niet, maar een Christmastime Sadness zal het vast niet zijn.

Halloween-weekend voor Lizzo, Yungblud en The Weeknd

Niet direct muzieknieuws, waar wel te vermakelijk om niet te laten zien: artiesten die zich het afgelopen weekend hezen in de gekste Halloween-kostuums. Onder meer Charli XCX, Yungblud en Halsey deden hun uiterste best ons te laten schrikken (of lachen). Onze favoriet? Lizzo, verkleed als vlieg, inclusief haar Instagram-caption: FLYYYYY AF!. Al moeten we The Weeknd verkleed als The Nutty Professor ook wel het nakijken geven. Bekijk alle outfits hier.

Dit bericht bekijken op Instagram

FLYYYYY AF ! 😎 #halloween2020

Een bericht gedeeld door Lizzo (@lizzobeeating) op

Dit was 5 voor Vrijdag voor deze keer. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog!