Muziek

Justin Timberlake rockt the woods in de Gelredome

Na vier jaar is hij weer terug in Nederland. En hoe!

Het is voor mijn gevoel een beetje ongemerkt voorbij gegaan, maar de afgelopen maanden heeft Justin Timberlake ruim 50.000 (!) tickets verkocht in Nederland. Dat doen niet veel artiesten hem na en het bevestigd nog maar eens hoe populair deze zanger nog steeds is.

Begin van dit jaar is zijn vijfde studio album uitgekomen, Man of the Woods. Op de single Say Something met Chris Stapleton na is er niet heel veel gebeurd met deze plaat. Maar met vier succesvolle eerdere albums en talloze hits op zijn naam is en blijft Justin een wereldster.

Het Man of the Woods-thema is ver doorgevoerd in de show. De geprojecteerde videobeelden refereren naar de bossen, maar je ziet het thema vooral terug in de catwalk. Geen enkele serieuze artiest die grote zalen speelt kan nog zonder een catwalk die ver de zaal in strekt. Dus niet blijven hangen op een podium waarbij het grootste gedeelte van de zaal alleen op videoschermen ziet wat er gebeurd. Nee, meters maken. Zover mogelijk de zaal in om dichtbij de fans te komen.

Normaal gesproken zijn deze catwalks simpel en gaan ze recht de zaal in maar niet bij Justin. Als een bospaadje kronkelt het de zaal in. Met hier een daar een boom geplant. Als later in de show op een van de kleine podia aan dit paadje ook nog een akoestisch optreden plaatsvindt rondom een heus kampvuur, is de sfeer helemaal compleet.

Is Justin dan een buitenmens geworden? Hij is wat ouder, inmiddels getrouwd, heeft een kindje, uitgaan hoeft niet meer zo nodig, heeft hij de natuur omarmt? De werkelijke reden is wat simpeler. Man of the Woods refereert aan zijn 3-jarige zoon Silas wiens naam “Van het bos” betekent.

Wat mij ook opvalt is de grote groep mensen waar Justin zich mee op het podium omringt. Ik tel zes dansers, vier backing zangers die ook rond het kampvuur ieder een cover mogen zingen, vier blazers en daarnaast nog een grote band. Er wordt flink uitgepakt. En ondanks zijn 37 jaar is Timberlake zijn dance-moves niet verleerd.

En dan is er natuurlijk nog zijn muziek. Het is een aaneenschakeling van grote hits die uiteindelijk eindigt met de knaller Can’t Stop the Feeling. En dat is precies het gevoel wat je meeneemt als je weer naar buiten loopt.

🎶 Beluister op Spotify 🎶