Comedy

Jandino: “Larger Than Life”

De afgelopen tijd kon je écht niet om Jandino heen. Hij was werkelijk overal. Alleen dit jaar al was hij televisiepresentator van DINO., Dance, Dance, Dance en Alles Mag Op Zaterdag. Hij kondigde het vervolg van zijn speelfilm Bon Bini Holland aan en vertolkte de rol van Sneeuwbal in de Nederlandse versie van Huisdiergeheimen. Je zou bijna vergeten dat Jandino eigenlijk stand-up comedian is. Maar tijd voor het theater heeft Jandino kennelijk meer dan genoeg. Met maar liefst drie projecten stond hij dit jaar op het podium. En één ding is zeker; 2016 sluit hij op 22 december groots af in de Heineken Music Hall!

Hoe Dan Ook.
Met Hoe Dan Ook ging Jandino het publiek hoe dan ook laten lachen. En dat bleek! Dit jaar ging hij met deze show in reprise en deed hij dus een tweede ereronde langs de Nederlandse theaters. In plaats van daarna zijn show te vertonen bij een commerciële of publieke omroep, ging Jandino voor het onbekende. Hij werd de eerste Nederlandse comedian die een Netflix Comedy Special kreeg. Geen televisiepremière, geen kijkcijfers, geen grootschalige televisiecampagnes. Hoe Dan Ook kwam direct beschikbaar bij de internationale digitale videotheek. Grappig detail; de show staat in 190 landen online én is ondertiteld in het Engels. Gaat dit zijn doorbraak worden in het buitenland?

Jandino: Hoe Dan Ook - Netflix Comedy Special - Vanaf 9 september

Met zijn Gabbers in de Ziggo Dome.
Jandino, Philippe Geubels, Roué Verveer en Guido Weijers gaven de grootste comedyshow van het jaar in de Ziggo Dome. Onder de noemer ‘Gabbers’ verkocht het viertal de hut maar liefst vier keer uit en maakte hiermee letterlijk en figuurlijk hun dromen waar. Jandino zag jaren geleden een spectaculair optreden van Marco Borsato en dat wilde hij zelf ook. Hij zong niet geheel onverdienstelijk “Wereld Zonder Jou” achter de vleugel en creëerde hiermee zijn eigen “Marco Borsato-momentje”.

JUDESKA IS BACK!
Jandino heeft door de jaren heen veel hilarische typetjes de revue laten passeren, maar Judeska is verreweg de populairste. Jandino kruipt in de voorstelling Van Je Familie Moet Je Het Hebben wederom in de huid van de medewerkster van de FC Kip uit De Dino Show. Ze is grof gebekt, onbeschoft, grappig en heeft tijdens deze voorstelling maar één doel: het beschermen van haar familie. Goed- of kwaadschiks. Dus als ze erachter komt dat het hotel van haar zus in zwaar weer verkeert, is zij de eerste die opstaat om haar familie te hulp te schieten. Maar of zij de problemen kleiner of misschien juist groter gaat maken blijft natuurlijk de vraag. “Het kost één telefoontje om je familie bij elkaar te krijgen, maar je hebt een mensenleven nodig om er van af te komen.”, luidt de boodschap van de show.

Judeska live in Ahoy

Groot, Groter, Grootst!
Jandino heeft een klein half jaar uitgetrokken om met deze klucht vol komische situaties, acteurs en verkleedpartijen langs de theaters te trekken. Maar Jandino zou Jandino niet zijn als hij niet ‘larger than life’ zou denken. De tours van Jandino worden altijd op grootste wijze afgesloten. Zo schreef Jandino in 2014 geschiedenis door als eerste Nederlandse cabaretier een show te geven in een uitverkocht Ahoy.

Geen idee wat hij voor 2017 in petto heeft, maar op 22 december sluit hij met de laatste voorstelling van Van Je Familie Moet Je Het Hebben dit drukke maar uiterst succesvolle jaar af in één van grootste zalen van het land: de Heineken Music Hall. Het is bijna uitverkocht, dus koop je tickets snel via http://bit.ly/2fbtA69