Muziek

5 voor Vrijdag: Green Day, The Lumineers & meer

Met deze 5 voor Vrijdag aandacht voor de nieuwe albums van The Lumineers en Emeli Sandé en natuurlijk de Hella Mega Tour. Foto: Ben Houdijk

Het weekend staat voor de deur, dus tijd voor 5 voor Vrijdag, met nieuwe muziek van o.a. Green Day, The Lumineers en Emeli Sandé. We beginnen echter met nieuws over de Queen of Pop.

1. Madonna verbiedt telefoons tijdens concerten

Fans die een kaartje hebben gekocht voor concerten van Madonna’s Madame X Tour zullen de show smartphoneloos moeten meemaken. De zangeres heeft, in navolging van o.a. comedian Dave Chappelle en gitarist Jack White, besloten om geen telefoons toe te staan bij haar shows. Bij binnenkomst moet je geliefde telefoon in een Yondr-hoesje gestoken worden, die vergrendeld blijft in de zaal. ‘Mensen die toch gesnapt worden met een telefoon zullen uit de zaal verwijderd worden’, zo laat het management van Madonna verder weten. Fans reageren wisselend, waarbij sommigen zeggen dat het een zegen is om naar een concert te kunnen kijken zonder dat telefoons het zicht belemmeren, terwijl anderen vermoeden dat ze bang is voor opnames van een slecht optreden.

2. Green Day, Fall Out Boy & Weezer samen op tour + nieuwe singles

Hét nieuws van afgelopen week was toch wel de aankondiging van de Hella Mega Tour, dus dat mag zeker niet ontbreken in deze 5 voor Vrijdag. Green Day, Fall Out Boy en Weezer zullen namelijk op 14 juni naar Groningen komen voor een concert in het Stadspark. Maar de aankondiging was niet alles: ze brachten ook alle drie een nieuwe single uit! Green Day kwam met Father of All…, Fall Out Boy met Dear Future Self (met Wyclef Jean) en Weezer bracht The End of the Game uit. Wij hebben er al Hella Mega veel zin in. Afgelopen woensdag oefenden ze met z’n drieën voor een paar gelukkige fans in de legendarische club Whisky a Go Go in Los Angeles.

Tickets voor de Hella Mega Tour gaan op 20 september 10:00 in de verkoop.

https://www.instagram.com/p/B2S2M3ZDnMM/

3. Is this the REAL LIFE, Emeli?

Vandaag is het nieuwe album van Emeli Sandé, REAL LIFE, uitgekomen. Het is alweer het derde studioalbum van de Britse zangeres, die binnenkort in de AFAS Live staat. Het had trouwens niet veel gescheeld of dit album was er helemaal niet geweest. Sandé liet namelijk onlangs in een interview met de Irish Examiner weten dat ze erg bang was dat mensen helemaal niet meer op haar muziek zaten te wachten. ‘Ik kreeg een beetje het gevoel dat het misschien tijd was om een ander beroep te proberen’ zei ze. Nou Emeli, wij hebben echt wel zitten wachten hoor!

Emeli Sandé staat op 29 oktober in de AFAS Live. Koop je tickets hier.

4. The Lumineers brengen IIIe album uit

Na drie jaar wachten hebben The Lumineers vandaag eindelijk hun nieuwe album uitgebracht. Hij heet toepasselijk III, want het is het derde album van de band uit Colorado. Zanger Wesley Schultz besloot het voor dit album eens anders aan te pakken. Hij wilde al langer een album uitbrengen in drie hoofdstukken en bij elk hoofdstuk staat een ander personage centraal. Ze komen allemaal uit andere tijden, maar het thema verslaving verbindt hen. De clips bij de muziek zijn erg indrukwekkend en voegen veel toe, zoals deze hieronder van Gloria.

The Lumineers staan op 18 november in een uitverkocht TivoliVredenburg.

The Lumineers - Gloria (Part 3 Of 10)

5. Nieuw materiaal The Strokes in aantocht

De iconische indieband The Strokes komt waarschijnlijk dit jaar nog met nieuw werk! Gitarist Nick Valensi liet in een interview met Consequence of Sound optekenen dat het album af is en momenteel gemixed wordt. Het is te hopen dat er ook een nieuwe tour volgt, want het is alweer lang geleden dat The Strokes naar Nederland kwamen. Na hun laatste uitgebreide tour uit 2011 gaven ze nog maar sporadisch optredens. Afgelopen zomer waren Julian Casablancas en co. wel weer op de festivalweide te vinden, zoals op Lollapalooza Paris.

The Strokes - Reptilia Live From Lollapalooza Paris 2019

Ticketmaster: Nieuwe Muziek

Benieuwd geraakt naar de nieuwe tracks van Green Day of Emeli Sandé? Of wil je gewoon op de hoogte blijven van de beste nieuwe muziek van dit moment? Volg dan onze Spotify-playlist!

Dit was 5 voor Vrijdag voor deze keer. Meer lezen? Check dan de rest van ons blog, met onder andere een interview met de grootste fan van Ariana Grande en de mooiste Nightwish-tattoo’s.