Muziek

5 voor Vrijdag: Maan & Goldband, Drake, Taylor Swift en meer

In onze wekelijkse rubriek 5 voor Vrijdag bespreken we nieuwtjes uit de muziekwereld van afgelopen week. Zo ben je weer perfect op de hoogte voor je het weekend ingaat.

Tickets voor de tofste shows en events

Het was weer een drukke week in de muziekwereld. Wij praten je bij in de nieuwe 5 voor Vrijdag. Met deze week: de nieuwe samenwerking tussen Maan en Goldband, het gezamelijke album van Drake en 21 Savage, de records van Taylor Swift en meer.

Maan en Goldband brengen samenwerking Stiekem uit

Veel bezoekers van Lowlands keken afgelopen verbaasd op toen Maan het podium betrad bij de fantastische Goldband-show in de Alpha. Volgers van allerlei roddelkanalen wisten echter al een tijdje van de geruchten over een relatie tussen de Nederlandse popster en Goldband-zanger Karel. Met de release van hun gezamenlijke single Stiekem lijkt de liefde helemaal bezegeld. Bekijk de clip die vandaag verscheen hieronder.

Benieuwd of Maan deze potentiële hit ook live zingt bij haar Ziggo Dome-show in december? Tickets zijn nu te koop en haal je via onderstaande link.

Maan ft. Goldband - Stiekem (Official video)
Maan ft. Goldband – Stiekem (Official Video)

Gezamenlijk album Drake en 21 Savage vandaag verschenen

Hiphopfans kunnen vandaag hun hart ophalen: de Amerikaanse rapper Drake heeft samen met zijn Britse collega 21 Savage het album Her Loss uitgebracht. Eerder werd het album een weekje uitgesteld vanwege een coronabesmetting van Drake’s producer 40. Gelukkig is de plaat vandaag wel verschenen en kunnen we genieten van zestien tracks, waaronder één met een feature van Travis Scott. Beluister het album hieronder.

Hiphopliefhebber? Dan is de wekelijkse clubavond Encore in de Melkweg misschien wel wat voor jou.

Drake, 21 Savage – Her Loss

FLEMMING dropt langverwacht debuutalbum

De Nederlandse singer-songwriter FLEMMING timmert al een tijdje aan de weg en is tegenwoordig niet meer uit de hitlijsten te slaan. Met hits als Amsterdam en Automatisch is de zanger uit Den Bosch inmiddels echt doorgebroken. Daar hoort natuurlijk een debuutalbum bij en deze is vandaag verschenen. Het titelloze album bevat 11 liedjes, waaronder bovengenoemde hits. Ook staan er samenwerkingen met Ronnie Flex en Emma Heesters op. Beluister het album hieronder.

Benieuwd hoe dit nieuwe album live klinkt? Haal dan snel tickets voor zijn tour volgend jaar. Er zijn nog tickets voor zijn shows in Tilburg, Groningen en Amsterdam.

FLEMMING – FLEMMING

Taylor Swift breekt records met album Midnights

Vorige week verscheen dan eindelijk het nieuwe album van de Amerikaanse popster Taylor Swift. Om middernacht dropte de zangeres het toepasselijk genaamde album Midnights. Inmiddels zijn we een week verder en de plaat veel records gebroken. De bijzonderste is wel dat ze met haar nieuwe nummers de gehele top 10 bezet van de Billboard Top 100, één van de belangrijkste hitlijsten in de VS. Op nummer één staat de track Anti-Hero, maar ook de andere songs doen het dus goed.

Het bleef overigens niet alleen bij nieuwe muziek, want ze kondigde ook Amerikaanse tourdata aan. Afgelopen week voegde Swift extra shows toe aan The Eras Tour in de VS.

MEROL komt met eerste nieuwe muziek sinds succesvol debuutalbum

2022 is een goed jaar gebleken voor MEROL. De zangeres, die bekend werd door hits als Lekker met de meiden en Houd je bek en bef me, bracht namelijk dit jaar haar debuutalbum Troostprijs uit. Ook deed ze hiermee een succesvolle clubtour door Nederland én België. Na dit succes is er eindelijk nieuwe muziek in de vorm van Kus Me Even. Een echte popsong met een hitpotentie, zoals we van MEROL gewend zijn. Check het nummer hieronder.

MEROL staat begin volgend jaar in Patronaat, Haarlem. Zorg dat je geen troostprijs voor jezelf hoeft te kopen en haal snel je tickets!

MEROL – Kus Me Even

Dit was 5 voor Vrijdag voor deze week. Wil je meer lezen van Ticketmaster? Check dan de rest van onze blog.