Muziek

5 voor Vrijdag: Taylor Swift, Hayley Kiyoko, Fletcher, Rock Werchter en meer

In 5 voor Vrijdag bespreken we nieuwtjes uit de muziekwereld. Zo ben je weer perfect op de hoogte voor je het weekend ingaat.

Met deze week in 5 voor Vrijdag: Taylor Swift brengt oude en nieuwe muziek uit, Hayley Kiyoko en Fletcher maken dromen waar, The Killers komen naar Rock Werchter, Placebo kondigt een album met een tour aan en Little Mix brengt een greatest hits-album uit.


Red (Taylor’s Version): de tweede re-recording van Taylor Swift

Een autumn pop country album. Zo kan je Red (Taylor’s Version) in vijf woorden beschrijven. Het album, waarvan het origineel in 2012 uitkwam, bevat 30 nummers en duurt precies 2 uur en 11 minuten. Tien van deze nummers zijn niet eerder uitebrachte nummers die Taylor Swift wel voor het album geschreven heeft. Red (Taylor’s Version) is het perfecte novemberalbum, voelt als een herfstwandeling met je beste vrienden en is vanaf vandaag te beluisteren.

Taylor Swift is na haar overstap naar Republic Records in 2018 al haar eerdere albums opnieuw aan het opnemen om zelf de baas te zijn over haar muziek en de rechten ervan. Red (Taylor’s Version) is de tweede re-recording van Taylor Swift. We kunnen de albums Taylor Swift, Speak Now, 1989 en Reputation nog verwachten in de komende jaren.


Hayley Kiyoko en Fletcher maken dromen van fans waar

Fans van Hayley Kiyoko en Fletcher hebben hier altijd al van gedroomd: een samenwerking van de twee zangeressen. En eindelijk is het zo ver! De twee brengen binnenkort samen een nummer uit genaamd Cherry. Wanneer het nummer uitkomt is nog niet bekend, maar een voorproefje kunnen we al wel beluisteren.

Hayley Kiyoko en Fletcher zijn erg geliefd door de LGBTQ+-gemeenschap. De zangeressen zijn allebei sapphic (ze vallen allebei op vrouwen) en zingen al jaren openlijk over meiden. Fletcher staat volgend jaar in een uitverkochte Melkweg in Amsterdam.


The Killers komen naar Rock Werchter

Indierockband The Killers is aangekondigd voor Rock Werchter in België. De band treedt op zondag 3 juli 2022 op tijdens het festival. Je kan The Killers kennen van hits als Mr. Brightside, When You Were Young en hun recente nummer Dustland. Deze hits zal je zondag 3 juli live kunnen horen wanneer de band op de Main Stage staat voordat de Red Hot Chili Peppers het festival komen afsluiten.

Andere namen die zullen verschijnen op Rock Werchter 2022: Imagine Dragons, Metallica, Pearl Jam en Twenty One Pilots. Deze vier bands staan ook op Pinkpop 2022.


Placebo maakt de ene na de andere aankondiging
Placebo - Surrounded By Spies (Official Visualiser)

De alternative-rockband Placebo komt na negen jaar met een nieuw album! Op 25 maart 2022 is Never Let Me Go te beluisteren. De band heeft met de aankondiging een nieuw nummer uitgebracht, genaamd Surrounded By Spies. Het nummer gaat over het feit dat Brian Molko, de frontman van de band, erachter kwam dat zijn buren hem aan het bespioneren waren.

It’s a true story told through a lens of paranoia, complete disgust for modern society’s values and the deification of surveillance capitalism. The narrator is at the end of their tether, hopeless and afraid, completely at odds with our newfound progress and the god of money.

Brian Molko

Het nieuwe album is niet het enige wat Placebo heeft aangekondigd. Ze gaan namelijk ook volgend jaar op tour met hun nieuwe muziek. Op 24 oktober 2022 staat Placebo in Ziggo Dome in Amsterdam. De ticketverkoop begint woensdag 17 november om 10:00. Ga jij tickets scoren?


Little Mix brengt een greatest hits-album uit

De Britse popgroep Little Mix brengt hun eerste greatest hits-album uit. Het album genaamd Between Us bevat onder andere de hits Wings, Secret Love Song Pt. II en Woman Like Me (feat. Nicki Minaj). Er zijn ook vijf nieuwe nummers op het album te vinden, zoals No en Cut You Off.

Little Mix begon in 2011 en was de eerste meidengroep die The X Factor won in het Verenigd Koninkrijk. De groep bestaat uit Jade Thirlwall, Perrie Edwards en Leigh-Anne Pinnock. Jesy Nelson verliet de groep in december 2020. Met z’n vieren hebben ze zes studio albums uitgebracht.


Dit was 5 voor Vrijdag voor deze week. Wil je meer lezen van Ticketmaster? Check dan de rest van ons blog.