Muziek

FanCover

Fan Cover: Neil Young

Van Pearl Jam tot je buurman, Neil laat ze zingen.

Neil Young tickets

Dat Neil Young niet meer zo jong is staat vast. Dat hij veel muziek heeft geschreven ook. De som van deze twee feiten is niet heel verrassend: er zijn een heleboel nummers van Neil Young in omloop. Voor vele muzikanten genoeg stof tot naspelen. Voor ons genoeg stof voor een nieuwe FanCover compleet in het teken van de enige echte Mr. Young.

Wat opvallend was bij het zoeken naar Neil Young covers was de hoeveelheid bekende artiesten die hem gecoverd hebben. Van Pearl Jam tot Norah Jones, het is duidelijk dat Neil Young een inspiratie is voor velen. Daarom zetten we in deze Fan Cover de mooiste covers van zijn bekende, en minder bekende fans, op een rij.

Pearl Jam – Keep On Rocking In The Free World

Het is al een optreden waar we naar kunnen blijven kijken, daarom trappen we er gelijk maar mee af: Pearl Jam live op Pinkpop 1992. Eddie Vedder en zijn bandleden laten zien dat een cover van Keep On Rockin’ In The Free World een jas is die ze als gegoten zit.

Pearl Jam - Keep on rockin in the free world (live pinkpop) ~neil young cover~

The Smashing Pumpkins – Cinnamon Girl

Neil Young rockt al genoeg. Toch weten de Smashing Pumpkins er nog een schepje bovenop te doen bij Cinnamon Girl.

Smashing Pumpkins - Cinnamon Girl

Johnny Cash – Heart of Gold

Johnny Cash ging voor de klassieker Heart of Gold. Zijn gouden stem past perfect bij dit nummer.

Johnny Cash Heart of Gold + lyrics

Nick Cave & The Bad Seeds – Helpless

De diepdonkere stem van Nick Cave zorgt ervoor dat Helpless je hulpeloos achterlaat, met rillingen over je hele lijf.

Nick Cave & The Bad Seeds, HELPLESS

Roxy Music – Like A Hurricane

Ook Bryan Ferry ging er in zijn Roxy Music tijd voor en coverde Like A Hurricane.

Bryan Ferry/ Roxy Music - - - " Like A Hurricane "

The Pretenders – The Needle And The Damage Done

Een hele rits mannen hierboven, maar ook de dames lieten graag een covertje horen van Uncle Neil. Zoals Chrissie Hynde, die met The Pretenders een goede performance van The Needle And The Damage Done neerzette.

The Pretenders -- The Needle and the Damage Done

Norah Jones – Don’t Be Denied

Of wat dacht je van deze, van Norah Jones. Don’t Be Denied krijgt een heus soulgevoel door de warme stem van Jones.

Norah Jones | Don't Be Denied [Vinyl]

Lizz Wright – Old Man

Vind je een soulversie van Neil wel om aan te horen, luister dan ook zeker even naar deze versie van Old Man door Lizz Wright.

Nog meer Neil Young covers

Ook genoeg minder bekende muzikanten houden ervan een cover te zingen van de beste man. Ene Nathan Leach bijvoorbeeld, die net als Johnny Cash voor Heart Of Gold ging. Wist je trouwens dat Heart Of Gold het meest gecoverde nummer is van de heer Young? De teller staat nu op 63 covers, van onder andere Passenger, Stereophonics en ongetwijfeld een oneindige hoeveelheid (nog) onontdekte talenten.

Heart of Gold (Neil Young) - A cover by Nathan Leach

Ook deze Helpless cover, van ene Ron Baxter, is een hele fijne om naar te luisteren. Kunnen wij deze man trouwens inhuren voor bij het kampvuur?

Nog zo’n veel gecoverd nummer van Neil Young, is Old Man. Deze dame, die zich uitgeeft onder de naam Lady Moon, geeft er een breekbaar folky geluid aan.

Old Man (Neil Young Cover)

Vanavond, 10 juli 2019, staat Neil Young in een volle Ziggo Dome. Voor de lastminute beslissers zijn er nog enkele tickets, maar wees er snel bij. Wij wensen iedereen die erheen gaat alvast veel plezier!