Ticketmaster

De do’s en don’ts van het delen van je ticket online

Het is de grootste nachtmerrie van iedere muziekliefhebber: je staat in de rij voor het concert van je favoriete artiest. Maanden heb je hier naar uitgekeken, maar bij het scannen van je ticket blijkt-ie al te zijn gebruikt en dus ongeldig. Hoe kan dit?, vraag je je af. Wat blijkt: uit enthousiasme heb je na de aankoop je ticket een selfie op Instagram gezet om iedereen te showen dat je gaat. Niet slim! Iemand anders heeft namelijk jouw foto van het ticket gebruikt om binnen te komen ☹

Het is jouw ticket, jij zou binnen moeten staan en niemand anders. Ga daarom zorgvuldig met je ticket om. Waar moet je op letten? Er is een gouden regel: cover the code. Op ieder hardcopy ticket, e-ticket, tickets die je zelf print en zelfs het Collector Ticket staat een unieke barcode. Door het kopiëren van deze code kan iemand met slechte bedoelingen gemakkelijk gebruik maken van jouw ticket. Wanneer je dus echt heel graag met de wereld wilt delen dat jij een ticket hebt bemachtigd (en dat snappen wij maar al te goed), zorg er dan voor dat je de barcode bedekt.

Waar moet je dus op letten?

  1. Plaats nooit een foto van je ticket online waarbij de barcode zichtbaar is. Hieronder vallen ALLE soorten tickets: hardcopy tickets, e-tickets, tickets die je zelf print en zelfs het Collector Ticket. Let op! Sommige soorten tickets bevatten twee barcodes.
  2. Zie je iemand anders dit wél doen? Laat die persoon weten dat ie niet heel slim bezig is en het beste de foto zo snel mogelijk kan verwijderen.
  3. Zelfs als je je barcode verbergt, is het niet verstandig om je ticket online te delen. Ook je privégegevens als je voor- en achternaam en adresgegevens kunnen vermeld staan. Je weet nooit wat iemand met slechte bedoelingen met die informatie doet.

Wees dus voorzichtig met het delen van je ticket online. Doe het liever helemaal niet, en als je het toch niet kan laten, zorg er dan altijd voor dat de barcode NIET zichtbaar is.